Eternal Future

Website

I love Christmas

Vorig jaar was mijn kerst niet zo leuk. Ik zou eigenlijk 3 jaar samen met mijn ex zijn, maar zoals het woordje ex aangeeft: hij maakte het uit. Vijf weken voordat we dus 3 jaar samen zouden zijn. Nee, geen leuke kerst voor mij in 2013. Gelukkig is 2014 helemaal anders. Met mijn huidige vriend heb ik alles behalve problemen mee. Het klinkt overdreven, maar onze relatie lijkt perfect te zijn. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Kerst, daar wilde ik het over hebben. De zaterdag voor kerst had ik met het gezin van mijn vriend een pre-kerstdiner in een restaurant waar ze vaker komen. Hartstikke leuk en gezellig, maar bij de kerstdagen begon de gezelligheid pas echt. Voor kerst had ik nepnagels opgeplakt. Ik draag dat normaal nooit. Met werk mag dat natuurlijk niet en ik vind het best onhandige dingen. Bij kerstavond waren al twee nagels eraf gegaan en de lijm lag thuis. Daarna nam ik dus steeds de lijm overal mee naar toe. Kerstavond brachten mijn vriend en ik door bij mijn opa met mijn oom, tante, nicht en moeder van mijn oom door. Heel veel kunnen lachen en lekker Chinees gegeten (want ja, dat doe je bij opa’s en oma’s). Ik vertelde mijn oom dat ik terug naar karate wilde gaan (hij is namelijk de trainer op dinsdagavond). Hij zei dat ze het voor de vakantie nog over mij hadden. Ze waren strek oefeningen aan het doen en ze zeiden nog dat zijn nicht dat zo goed kon. Er zijn geen meisjes over die nog iedere week komen, maar hij zei dat er nog veel bekenden waren en dat ze het leuk zullen vinden als ik terug kom. Nu heb ik nog meer zin om te gaan!

collage_20141229214549608Eerste kerstdag was bij mijn ouders thuis met mijn opa en oma erbij. Ik had een stroofwafeltaart gemaakt. Smaakte prima, was alleen vreselijk om te snijden. Hij viel namelijk meteen uit elkaar. Ik vond het wel leuk om weer eens een keer een taart te maken. ‘s Avonds gingen we met z’n allen fonduen wat erg gezellig was. Mijn opa en oma wonen in Wassenaar dus gingen ze weer op tijd weg, omdat mijn opa nog een stukje moet rijden en dat liever niet al te laat doet. Dus daarna gingen mijn vriend en ik naar zijn huis toe. Daar waren zijn moeder en zusje aan het Wii’en dus daar deden wij gezellig aan mee.

Tweede kerstdag was bij hem thuis met zijn opa en oma en oma. Dit deden we dus ook met cadeautjes en zijn moeder had een 8 gangen menu gemaakt. Ik hielp met de voorbereidingen voor het eten samen met zijn zujsje. Toen alle gasten er waren en we koffie en thee hadden gedronken gingen we de cadeautjes uitpakken. Ik had samen met mijn vriend cadeautjes gekocht en volgens mij waren ze er wel blij mee. Voor zijn zusje hebben we een boek gekocht. Een flessenopener en een fles wijn voor zijn vader. En tot slot chocolaatjes en een lippenstift voor zijn moeder. Heb heel veel lieve en leuke cadeaus gekregen. Van zijn zusje kreeg ik een toilettas met een tandenborstel, borstel, wattenschijfjes en make-up remover. Hartstikke handig, want nu hoef ik niets meer van thuis steeds mee te nemen, maar heb ik al die spullen gewoon daar te staan.Van zijn oma kreeg ik geld zodat ik zelf iets kon kopen. Ook kreeg ik twee flessen met schuimspul voor onder de douche, omdat dit nog van Sinterklaas was zei ze (ze kon toen er namelijk niet bij zijn). Van zijn opa en oma kreeg ik een cadeaukaart van de Ici Paris. Van zijn ouders kreeg ik zo’n reistasje met lege flesjes die je zelf kan vullen en een fashioncheque. Tot slot zou ik nog een cadeautje krijgen van mijn vriend, maar die was niet binnen gekomen. Ik wilde graag een sieraad van hem hebben, zodat ik altijd iets van hem bij me kan dragen. Dus volgens mij wordt het een ketting (aangezien niemand mijn ringmaat, inclusief ikzelf, weet). Dat is dus nog eventjes afwachten, ben wel heel erg benieuwd! Daarna gingen we eten met enorm veel voedsel haha. Het was allemaal erg lekker. Ik vind vis niet echt lekker dus het was fijn dat zijn moeder daar rekening mee heeft gehouden. Toen zij zalm aten, kreeg ik carpaccio. Dat vind ik toevallig heel lekker dus dat kwam mooi uit. Na zo’n drukke dag gingen we voldaan slapen en zo is mijn kerst alweer voorbij gevlogen. Wat was het een enorm mooie kerst!

Merry Christmas!

Om eerste kerstdag goed te beginnen heb ik een nieuwe layout erop gezet. Deze keer met een eigen gemaakte banner! Ben over de banner wel tevreden voor de verandering. Deze keer heb ik het idee dat ik werkelijk nog wat met Photoshop/Sai kan doen. Omdat ik nog wat dingen over kerst wilde posten ga ik dat lekker niet in één keer doen, maar komt er na kerst gewoon nog gezellig wat posts over kerst.

Als eerste wil ik nog een kerstknutsel laten zien die ik mijn leerlingen op stage heb laten maken. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik een knutselles deed en ik vond het wel leuk om te doen. Eerst begrepen ze de uitleg niet helemaal, maar nadat ik het had voorgedaan ging het allemaal wel prima. Wat eruit kwam zag er heel leuk uit! Het werd later wat chaotischer, maar daar had ik zelf niet zoveel last van. Mijn mentor vond het wel wat te druk, maar zij zat rustig achter haar bureau terwijl ik druk bezig was met de leerlingen. Aanschouw meteen het gezellige resultaat:

2014-12-16 15.14.20

Nieuwe (oude) layout

Ondertussen werd ik een beetje gek van het roze dus vond ik het tijd voor een nieuwe layout. Nu weet ik nog niet zo heel goed hoe ik zelf wordpress thema’s maak dus kies ik er gewoon eentje uit die ik kan downloaden. Helaas ben ik er nogal moeilijk in en enorm kieskeurig wat de opmaak van de layout betreft. Hierdoor vind ik weinig thema’s die mij echt bevallen. Deze layout vind ik super gaaf en hij past ook wel bij de herfst. Ik had hem al eens eerder gebruikt (volgens mij alleen toen een andere kleurvariant hiervan), maar ik wilde hem toch gewoon weer gebruiken. Dus vandaar een nieuwe (oude) layout deze keer!

Oops I did it again

Alweer heb ik het opeens spontaan druk. De dagen lopen opeens heel anders dan verwacht. Ik wilde gisteren naar huis gaan om vervolgens te bloggen. Mijn vriend moest voor het regelen van zijn stage naar Rotterdam dus ik dacht dat ik dan gewoon naar huis zou gaan. Moest hij in de buurt van Zuidplein zijn dus hij vroeg waarom ik niet gewoon mee ging. Kon ik winkelen terwijl hij bezig was en daarna kon ik bij hem blijven eten en weer blijven slapen.
Zo gezegd zo gedaan en op die manier kon ik niet bloggen. Vandaag in de herkansing dacht ik. Hij moest een afspraak met de directeur van zijn stage maken en het liefst zo snel mogelijk. Morgen kon hij komen, maar vandaag was hij dus vrij. Zondag wilden we samen lunchen, maar bedachten we dat bijna alles dicht was. In plaats van het bloggen ging dus het lunchen in de herkansing. Ik wilde ook nog even bij de dolcis voor schoenen kijken dus dat had ik ook meteen gedaan.
Ik dacht: ‘Na het eten heb ik vast wel tijd!’ Kwam mijn vader spontaan met het idee om samen film te gaan kijken. Daarna ben ik nog Utopia gaan kijken en heb ik mijn kamer even flink moeten opruimen. Het logje komt er zo snel mogelijk dus aan over Abunai, ik weet nu alleen nog even niet wanneer!

Juf Amanda is back!

Nog heel even wachten voordat ik mijn Abunai post online zet. Waarschijnlijk gebeurt dat woensdag, maar omdat ik foto’s erbij wil zetten kost het me even meer tijd.

Vandaag begon mijn stageschool waar ik mijn LIO-stage (Leerkracht In Opleiding) loop. Ik was heel benieuwd, maar ook wel een beetje zenuwachtig. Het is vooral wennen dat ik weer een klas van 28 kinderen krijg. Het vorige jaar had ik namelijk klassen van 17 kinderen. Dat was echt heerlijk om te hebben, maar voor zover ik zie zijn het leuke kinderen. In het begin vind ik het altijd moeilijk welke plaats ik moet innemen. Ik ben eigenlijk niet hun echte juf, maar ik ben er wel twee dagen per week. Ik wil dus ook wel als echt juf worden gezien. Gelukkig is dat bij sommige kinderen al zo, want die komen met vragen naar mij toe. Helaas weet ik nog lang niet alles daar dus moet ik nog veel aan mijn mentor vragen. Maar alsnog is het prettig als kinderen ook meteen naar mij toe komen. De eerste schooldag was erg rustig. Ik gaf geen les, ik laat het deze week een beetje over mij heenkomen (morgen ga ik namelijk weer). De kinderen zitten dit jaar op een noodlocatie zoals ik al eerder zei, dus het eerste uur konden de ouders en kinderen door het gebouw heen lopen. De rest van de dag verliep wel vlot. Ik ben wel blij als de kinderen een vaste plek krijgen, want nu zaten ze naast hun vriendjes en vriendinnetjes en dat is natuurlijk heel gezellig, maar soms iets te gezellig. De dag liep daarna wel redelijk lang door, ik ging namelijk pas om half 5 naar huis toe. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat worden, omdat dinsdagen hectische dagen worden. Dinsdagen zijn redelijk vol gepland dus we zullen zien hoe het verloopt. Back to school in ieder geval!

back to school
Foto: weheartit.com