Eternal Future

Muziek

Nick Howard

Het is alweer een maand geleden, maar eind september ben ik naar het concert van Nick Howard geweest in Paradiso. Nick Howard zagen L. en ik toen we naar Boyce Avenue gingen. Hij stond daar namelijk in het voorprogramma en dat vonden we hartstikke leuk. Hij kwam ook naar Nederland, dus we hebben meteen kaartjes besteld. We wisten niet wat het voorprogramma zou worden dus we grapten al met iemand in de rij erover dat ze straks iemand in en achterstraat in Amsterdam vroegen om te gaan zingen. We werden enorm verrast toen Matt Simons (bekend met het nummer with you) op het podium stond. Hij komt ook naar Nederland in december dus daar willen we eigenlijk ook wel graag naar toe gaan.

Nick Howard was ook geweldig! Ik heb enorm genoten en voluit meegezongen. Vooral met het liedje Super Love. Wat een heerlijk nummer is dat! Om de avond nog eens goed af te sluiten hebben we een foto gemaakt. Niet zomaar een foto, maar een foto met Matt Simons! Hij stond buiten en ging met allemaal mensen op de foto en zo dus ook met ons. Geweldig zo’n avond en al helemaal met zo’n afsluiting!

Shake it off!

Stiekem (okee, niet heel stiekem) ben ik een enorme fan van Taylor Swift. Ik zou ook graag ooit nog eens naar haar concert gaan. Helaas is dat me nog niet gelukt, maar tot dan moet ik het doen met keihard meezingen thuis via mijn computer of onderweg met mijn iPod. Nu ben ik altijd blij om een nieuw nummer van Taylor te horen en toevallig kwam er deze week een nieuwe uit: Shake It Off! Ik moest eerst even wennen, omdat het meer een popnummer is, maar nu ben ik er helemaal verslaafd aan geraakt. Ik zet hem met alle liefde op replay en zing er ook graag bij mee. Voor mijn eigen plezier (en een beetje voor degene die dit toevallig leest): luister en word vrolijk!

Van zingen in het zand naar zingen in modder.

Vorig weekend was het zover. Ik ging met drie vriendinnen en één vriend naar Almere toe voor Strandfestival Zand. We hadden gezorgd dat we daar op de camping konden slapen en dus al de avond ervoor naartoe konden gaan. De avond ervoor was namelijk ook meteen een kampvuurconcert voor degene die er zouden kamperen. Eenmaal aangekomen konden we Glennis Grace in de verte horen zingen, maar wij moesten eerst onze luchtbedden oppompen. We kregen tenten aangewezen en wat zagen ze er leuk uit. Klein maar leuk. Ik lag samen met een vriendin in een tent. Ik had nog nooit eerder in een tent gelegen. En voor herhaling vind ik het zeker niet vatbaar. Ik lag met mijn hoofd tegen de ene kant van de tent aan en met mijn voeten tegen de andere kant. Maar gelukkig was het nog niet zover. Eerst naar het kampvuurconcert!

Als eerste zagen we nog een stukje van Miss Montreal en daarna nog Nielson. Een grote fan ben ik niet, maar met vrienden wordt het sowieso gezellig. Toen konden we lekker gaan slapen. Voor mij was dat zo’n 10 minuten. Ik vond het vreselijk. De mensen achter ons waren precies degene die als laatste gingen slapen en ‘s ochtends vroeg hoorde ik mensen om de tent heenlopen. Nee, slapen zat er niet in. Douchen ook niet, want er stond een enorme rij voor de douches. Een dagje douchen uitstellen klonk daarom voor een keer niet zo vervelend. Toen we uiteindelijk het terrein op mochten hadden we een mooi plaatsje vooraan en konden we het allemaal goed zien. Vorig jaar waren we ook geweest en toen had ik Blof eigenlijk wel op het podium gemist. Sinds vorig jaar ben ik spontaan fan geworden van Blof. Ik stond er nooit erg bij stil, maar ik ging er uiteindelijk steeds meer naar luisteren en nu luister ik er nog steeds heel graag naar. Voordat Blog optrad, was Racoon er. Ik heb nooit erg stilgestaan bij de muziek van Racoon, maar dat was eigenlijk ook best leuk. En de zanger vonden we nog grappig ook! Tijdens Racoon begon het te regenen en tijdens Blof werd het steeds erger. Zand werd modder en mijn strandlaken was niet langer meer wit.

Dat hield de pret echter niet tegen. Ik was zo enthousiast bij Blof dat mijn stem de dag erna nog steeds pijn deed. Ze zongen alle liedjes die ik graag wilde horen. We zongen op een gegeven moment ‘Het regent zachter dat ik hebben kan.’ De weergoden konden daar niet echt om lachen en lieten het nog harder regenen. Alleen de echte bikkels bleven toen nog over. Mij maakte het niet uit, ik zong gezellig verder met mijn vrienden. De rest van de optredens waren ook allemaal hartstikke leuk.

Uiteindelijk zaten we te twijfelen wat we zouden doen. Het begon ‘s avonds weer te regenen en we moesten eigenlijk nog een nacht in een tent liggen. We lagen met onze tenten vlakbij het water en we wilden eigenlijk niet ‘s nachts wegdrijven in het IJsselmeer als we in onze tenten lagen. Uiteindelijk hadden we besloten om gewoon naar huis te gaan en stiekem was iedereen daar wel blij mee. Nee, de vrienden waarmee ik ging zijn niet mensen die graag in de natuur leven. Ik ook niet, dus ik kan het daar goed mee met ze vinden. Mijn broertje had ‘s nachts de sleutel buiten gelegd zodat ik de deur open kon doen terwijl mijn ouders al op bed lagen en van niets wisten. Gelukkig was mijn moeder net naar de badkamer gegaan toen ik thuis kwam dus die wist ook toen dat ik weer thuis was. Ik zag het al gebeuren dat ze de volgende ochtend zich een hoedje zouden schrikken.

Ik kon heerlijk thuis douchen na een hele gezellige en leuke dag en ben daarna ook tevreden in slaap gevallen!