Eternal Future

Werk

Nog even en dan…

… ga ik voor het eerst naar Abunai! Ik ga op zaterdag met een vriendin die ik via werk heb leren kennen. Ik werk nu niet meer met haar, omdat het filiaal doorverkocht is en zij daar wel werkt en ik naar een ander filiaal ben gegaan. Ik vond het altijd een beetje ver weg om naar te gaan met de trein (+ dat kost geld). Maar haar ouders zouden haar brengen met de auto en ze vroeg of ik mee wilde gaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Voor Abunai heb ik nieuwe cosplay besteld, maar daar vertel ik een andere keer over. Morgenochtend begin ik met werken van 9.00 tot 16.00. Vervolgens ga ik naar huis om spullen in te pakken en te eten. Om 19.00 komt S. me ophalen met haar vader en dan gaan we bij haar een filmpje kijken en slapen. Zaterdagochtend dus gezellig ons voorbereiden en dan gaan we ernaar toe. Ik heb er echt heel veel zin in! Dus de volgende post zal waarschijnlijk gaan over mijn Abunai ervaring!

Vakantie fibes

Vakantie vliegt voorbij, maar eigenlijk heb ik de afgelopen tijd nog geen vakantiegevoel gehad. Na mijn laatste toetsen had ik allemaal leuke dingen te doen. Zo gingen we 2 juli varen met een groepje en ‘s avonds ging ik mee uiteten, omdat de ouders van mijn vriend 10 jaar getrouwd waren. De dag erna gezellig gesport met een vriendin bij basic fit. Op 4 juli vierden mijn ouders dat ze 25 jaar getrouwd zijn met een etentje en vervolgens gingen mijn vriend en ik naar een verjaardag toe. Dat was niet de enige verjaardag die ik had, 5 juli had ik namelijk ook een verjaardag.

Natuurlijk is er ook een tijd om serieus te zijn en dat was zondag tijdens het werken. Het was niet zulk mooi weer dus ik hoefde pas om 19.00 te beginnen. Toch weer een paar uurtjes nog kunnen meepakken. Na het werke kon ik maandag even uitrusten en een serie via netflix kijken. Even heerlijk rustig aan doen. Dinsdag was een geweldig leuke dag, want ik ging met mijn vriend een dagje uit voor mijn verjaardag. Het was helemaal een verrassing, want hij vertelde pas toen we in de trein zaten wat we gingen doen. We gingen winkelen! Niet zo bijzonder zou je denken, maar ik had niet gedacht dat ik mijn vriend vrijwillig een kledingwinkel in zou kunnen krijgen. Hij heeft namelijk een hekel aan winkelen, maar voor mijn verjaardag wilde hij dat wel met mij doen. Hij heeft niet geklaagd en vond het zelfs leuk om mij zo door kleding heen zien rond te snuffelen terwijl ik er (natuurlijk) heel blij uit zag. Ondanks dat het zo hard regende gingen we nog even langs de politieke bezichtigingen. Mijn vriend was mijn persoonlijke gids, want hij vertelde allemaal verschillende dingen. Leuk, zo’n geschiedenisleraar in spe! We hebben daar nog geluncht en gedineerd. Ook zijn we een Engelse pub ingegaan, omdat ze daar 200+ soorten bier hadden. Niets voor mij, maar dat vind mijn vriend wel leuk en ik vind het gezellig om daar even met hem rustig te kunnen zitten. Om de dag af te sluiten hebben we bij hem thuis nog voetbal en de film Battle Royale gekeken. Hartstikke leuke film, vooral als je van de Hunger Games houdt!

Woensdag ging ik weer sporten, maar toen kwam ook de hele vakantiebespreking erachter aan. Ik ga namelijk morgen met mijn beste vriendin op vakantie! Ik ben nog nooit eerder met iemand alleen met z’n tweeën  op vakantie gegaan dus ik ben benieuwd. We gaan eerst naar het huisje van mijn ouders in België en vervolgens naar Amiens in Frankrijk. We gaan onder andere Vespa rijden, kajakken en een kathedraal bezoeken. Sinds dat moment begon mijn vakantiegevoel te ontstaan.

Gisteren ging ik met de vrouwelijke kant van de familie van mijn vriend naar een high tea. Hartstikke leuk natuurlijk! ‘s Avonds gaf ik nog een feestje, omdat ik dat na mijn verjaardag nog niet echt kon doen. Ik wilde het klein houden, maar het werd wel erg klein. Twee vrienden konden niet vanwege de vakantie dus de harde kern bleef over! Mijn vriend, mijn beste vriendin en haarn vriend (de beste vriend van mijn vriend, volg je het nog?). Hartstikke gezellig was dat. En tot slot vandaag nog boodschappen gedaan en ingepakt voor morgen.

Nu ga ik zo maar eens mijn rust pakken, want we gaan al om 9 uur weg. Volgende week zondag komen we terug. Ik ben benieuwd. Maar vooral… heb ik er zin in!

vacation

Foto: weheartit.com

Vacature hier, vacature daar

Al een jaar lang ben ik baanloos. Daarvoor gaf ik bijles op een middelbare school dat via een bedrijf was geregeld. Mijn contract was afgelopen, wat ik niet doorhad, en ik kreeg geen nieuwe bijlessen aangeboden. Het duurde ook een tijdje voordat ik dus een mail stuurde of er nog bijlessen waren. Ze boden me een nieuw contract aan (die ik niet ondertekend heb, ik werkte toch niet) en zouden me het laten weten als ze een nieuwe bijles voor me hadden. Maanden weer niets gehoord, dus maar nog en keer gemaild. Uiteindelijk hadden ze voornamelijk veel bovenbouwers en er was iemand die hulp nodig had met natuurkunde. In de bovenbouw was ik zelf slecht in natuurkunde dus ik dat had ik verteld. De reactie daarop was: ‘Maar je hebt er toch eindexamen in gedaan?’ In mijn optiek staan eindexamen en er goed genoeg in zijn om bijles te geven niet aan elkaar gelijk. Daarna heb ik niets meer gehoord dus ben ik zelf maar weer opzoek gegaan.

Ik kijk voornamelijk maar op internet en let een beetje op of er bij winkels nog een briefje met ‘mensen gezocht’ hangt. Wat ik wel vreselijk vind is om je motivatie in te vullen. Werken voor het geld klinkt niet als een goede motivatie, al is het wel de waarheid.

Nou scheelt het dat ik het geld niet zodanig nodig heb dat ik verplicht moet gaan werken. Mijn ouders betalen gelukkig veel voor school en voor overige dingen en ik mag mijn studiefinanciering houden dus ik heb wel een soort van inkomsten. Maar toch zou een bijbaantje fijn zijn. Doordat ik het niet enorm nodig heb ben ik wel wat kieskeuriger. Ik wil niet in de horeca werken, want ik laat alles om me heen vallen en dan moet je tot ‘s avonds laat werken (lees: ik heb minimaal 8 uur slaap nodig). Daarnaast vind ik in supermarkten werken ook niet geweldig, dus liever begin ik daar niet weer aan. Ik ben geen ochtendmens dus kranten gaat hem ook niet worden.

Maar waar heb ik dan wel al gesolliciteerd?

– Action (2 functies)
– Kruidvat
– Wibra
– Albert Heijn (toch maar geprobeerd)
– Dolcis
– Blokker

De Blokker heb ik vandaag pas bij gesolliciteerd dus dat is nog even afwachten. (Notitie: dit heb ik al meer dan een week geleden geschreven, maar hij stond nog op concept. Inmiddels ben ik, wat een verrassing, afgewezen.) Voor de rest ben ik afgewezen, waarschijnlijk vanwege mijn leeftijd of omdat ze een (v)mbo-er zoeken en dat ben ik dus niet. Bij de Wibra was ik gebeld om op gesprek te komen. Maar dat viel tegelijk met een tentamen voor mijn propedeuse dus kon ik niet. Het ironische is dat ik achteraf wel kon, want het tentamen ging niet door vanwege een (valse) bommelding. Ze zouden me terugbellen, maar na een week niets te hebben gehoord belde ik om vervolgens te horen dat ze tijdens de gesprekken meteen mensen hadden aangenomen. Nu wacht ik maar op de Blokker, al zie ik het vanwege mijn leeftijd oom minder hoopvol in. Niet om dramatisch te doen, maar ik word oud.

job-applications-are-stupid

Foto: google.com