Eternal Future

Anime

Abunai 2014

collage_20140905134651915
Abunai was vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 september. Ik ging alleen zaterdag voor het eerst dus ik was heel benieuwd hoe het zou worden. Vrijdag ging ik ‘s avonds naar S. toe en hebben we rustig tv gekeken en gekletst. Wij  gingen beide gecosplayed naar Abunai toe. Ik ging als Yuko van AKB0048 en S. ging als de nurse versie van Super Sonico. Zaterdagochtend gingen we ons omkleden en met gezellige k-pop op de achtergrond gingen we richting Abunai. We waren er iets later dan 11 uur aangekomen en konden gelukkig meteen doorlopen. Als eerste gingen we een rondje door het gebouw lopen. Het was voor mij en mijn slechte richtingsgevoel wel een beetje een doolhof, maar zo konden we wel alles even zien. Vervolgens doken we de dealerroom in. Ik kan echt urenlang daar ronddwalen (al is mijn portemonnee daar iets minder blij mee). Om te beginnen kocht ik van mostcutest een surprise tas met tien items voor €10,-. Al snel daarna vond ik een enorm schattig lijstje van Totoro met een kalender erin (van, jawel, 2005). Die kalender ga ik er gewoon uithalen zodat ik er een foto in kan doen. Ik was al heel blij met mijn aankoopjes en S. die vond ook nog wat figures.
Na een tijdje kregen we trek en gingen we in de rij van de Taiyaki tent staan. Taikayi is deeg in de vorm van een vis waar ze vulling in doen. Wij hadden rode bonen en chocolade gekozen, maar custard en kaas waren ook opties. De rij duurde een beetje lang, omdat het niet zo snel gemaakt kon worden, maar ze waren wel echt heel lekker! Voor €10,- kon je er vier krijgen (eentje kostte €3,-) dus wij hebben dat met z’n tweeën gedeeld. Ondertussen konden we naar de karaoke luisteren en eens bekijken wat voor cosplayers er allemaal rond liepen. Inmiddels waren er al meiden op me afgekomen die ook karakters van de serie AKB0048 hadden gecosplayed. Wat bleek, heel de main cast was gecosplayed en ze gingen ook meedoen aan de cosplay compo. Nog nooit heb ik eerder iemand gezien iemand uit AKB0048 had gecosplayed en nu ik die cosplay heb gekocht was er echt een enorme groep! Vond het wel grappig dat het zo toevallig was.

collage_20140905134801249De cosplay compo hdaden we dus ook bekeken en de AKB0048 groep had gewonnen (ik voelde ook een soort van winst). Vervolgens dwaalden we nog door het gebouw heen en gingen we weer de dealerroom in. Daar vond ik nog een figure van Asuna uit Sword Art Online en een figure van Cardcaptor Sakura. Hier was ik stiekem wel heel blij mee, want ze waren niet heel duur maar ik vind ze wel super mooi! Als laatste kocht ik nog een flesje ramune. Inmiddels spaar ik ze een soort van. Ik heb namelijk vijf verschillende flesjes op mijn kast van mijn bed staan. Ik vind ze er altijd heel schattig uit zien zo met die balletjes erin dus vandaar dat ik eigenlijk iedere keer een ander flesje meeneem. Ik kreeg ook nog heel lief van S. een klein melkpak knuffeltje dus die staat nu ook gezellig op mijn kamer. We hebben nog met mensen staan praten verder die S. kent en toen was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. De vader van S. kwam ons namelijk weer ophalen. Nu zitten we erover na te denken om volgend jaar drie dagen te gaan dus dat lijkt me ook heel leuk!

collage_20140905134556778Thuis kon ik alles uitpakken en toen pakte ik ook mijn surprise tas uit. Ik had allemaal leuke dingetjes erin gekregen. Een rilakkuma pen, dust plug, Hello Kitty stickers, Rilakkuma enveloppen, decotape, snoepjes (die ik stiekem voor de foto al op had), etui met gummetjes, lucky star papier, boekenlegger en een koekjes spiegel. Daar kreeg ik ook weer een schattige kaart bij die ik de vorige keer toen ik lucky star papier had gekocht op Tsunacon er ook bij. Die heb ik toen aan mijn beste vriendin D. voor haar verjaardag gegeven, omdat zij ook lucky stars vouwt. Al met al was het een hele geslaagde dag en ben ik blij dat ik ben geweest! Ik ben nu ook heel benieuwd al naar volgend jaar. Als we ook langer gaan kunnen we meer dingen gaan doen als we er van te voren even goed naar kijken. Nu hadden we dat niet echt gedaan dus liepen we veel rond, maar zelfs dat was leuk!

Nog even en dan…

… ga ik voor het eerst naar Abunai! Ik ga op zaterdag met een vriendin die ik via werk heb leren kennen. Ik werk nu niet meer met haar, omdat het filiaal doorverkocht is en zij daar wel werkt en ik naar een ander filiaal ben gegaan. Ik vond het altijd een beetje ver weg om naar te gaan met de trein (+ dat kost geld). Maar haar ouders zouden haar brengen met de auto en ze vroeg of ik mee wilde gaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Voor Abunai heb ik nieuwe cosplay besteld, maar daar vertel ik een andere keer over. Morgenochtend begin ik met werken van 9.00 tot 16.00. Vervolgens ga ik naar huis om spullen in te pakken en te eten. Om 19.00 komt S. me ophalen met haar vader en dan gaan we bij haar een filmpje kijken en slapen. Zaterdagochtend dus gezellig ons voorbereiden en dan gaan we ernaar toe. Ik heb er echt heel veel zin in! Dus de volgende post zal waarschijnlijk gaan over mijn Abunai ervaring!

Koopwoede

Baanloos of niet, ik ben een meisje dat graag winkelt. En wat is er nou makkelijker dan online winkelen? Ondanks dat het makkelijk is, moet ik eerlijk toegeven dat ik vaker naar de winkel ga. Kleding koop ik normaal gesproken nooit via internet, omdat ik eigenlijk echt dingen eerst moet passen voordat ik iets koop. Vandaag heb ik daar een uitzondering voor gemaakt. Voor die nog geen vier euro wilde ik het wel proberen. Op ebay zijn het wel vaak Aziatische maatjes en vaak zal ik daar ook echt niet inpassen. Maar deze keer heb ik gewoon de grootste maat gekozen en als het niet past, wie weet ga ik dan wel creatief zijn met knippen (en plakken?). Daarnaast is het een Totoro shirt dat ik echt niet kon laten liggen. Hij is zo schattig en ik ben een enorme fan van Totoro!

totoroshirt

Daarnaast kon ik het ook niet laten om een nieuwe etui te komen. Deze was nog geen €1,50 en mijn oude etui heb ik ondertussen 4 jaar en dat is ook wel te zien. De schattigheid straalde van deze panda etui af dus ik dacht, waarom niet!

pandaetui

Naast deze items heb ik wel eerder spullen op ebay gekocht. Die zullen vast ooit wel eens aan bod komen. Voor nu kan ik in ieder geval niet wachten tot ze binnen zijn!

Foto’s: ebay

Tekenen op verschillende manieren

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.  Of ik er goed in ben is een ander verhaal , want helaas ben ik er niet zo goed in. Toch doe ik het gewoon leuk voor mezelf. Deze keer had ik een animefigure die ik heb nagetekend. Namelijk die van Ika Musume. Letterlijke vertaling: Inktvis Meisje. Zo heet het meisje uit Shinryaku! Ika Musume (Invade! Squid Girl in het Engels). Het meisje wordt letterlijk Ika Musume genoemd en komt uit de zee. Ze heeft tentakels als haren.

Ik vind deze figure zo schattig dat ik haar op Tsunacon heb gekocht. Nu heb ik haar dus nagetekend en op verschillende manieren ingekleurd. Met copics, kleurpotloden en een soort stiften uit Duitsland. Copics vind ik altijd super mooi eruit zien, al kan ik er nog niet zo heel goed mee werken. Die versie is dan ook mn favoriet. Kleurpotloden zien er ook redelijk uit, al zie je daar sneller strepen. Bij de stiften viel het gezicht een beetje donker uit wat jammer is. Uiteindelijk vind ik het zo wel leuk om te testen! Misschien doe ik dat wel wat vaker.

image