Eternal Future

Vakantie

I love Christmas

Vorig jaar was mijn kerst niet zo leuk. Ik zou eigenlijk 3 jaar samen met mijn ex zijn, maar zoals het woordje ex aangeeft: hij maakte het uit. Vijf weken voordat we dus 3 jaar samen zouden zijn. Nee, geen leuke kerst voor mij in 2013. Gelukkig is 2014 helemaal anders. Met mijn huidige vriend heb ik alles behalve problemen mee. Het klinkt overdreven, maar onze relatie lijkt perfect te zijn. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Kerst, daar wilde ik het over hebben. De zaterdag voor kerst had ik met het gezin van mijn vriend een pre-kerstdiner in een restaurant waar ze vaker komen. Hartstikke leuk en gezellig, maar bij de kerstdagen begon de gezelligheid pas echt. Voor kerst had ik nepnagels opgeplakt. Ik draag dat normaal nooit. Met werk mag dat natuurlijk niet en ik vind het best onhandige dingen. Bij kerstavond waren al twee nagels eraf gegaan en de lijm lag thuis. Daarna nam ik dus steeds de lijm overal mee naar toe. Kerstavond brachten mijn vriend en ik door bij mijn opa met mijn oom, tante, nicht en moeder van mijn oom door. Heel veel kunnen lachen en lekker Chinees gegeten (want ja, dat doe je bij opa’s en oma’s). Ik vertelde mijn oom dat ik terug naar karate wilde gaan (hij is namelijk de trainer op dinsdagavond). Hij zei dat ze het voor de vakantie nog over mij hadden. Ze waren strek oefeningen aan het doen en ze zeiden nog dat zijn nicht dat zo goed kon. Er zijn geen meisjes over die nog iedere week komen, maar hij zei dat er nog veel bekenden waren en dat ze het leuk zullen vinden als ik terug kom. Nu heb ik nog meer zin om te gaan!

collage_20141229214549608Eerste kerstdag was bij mijn ouders thuis met mijn opa en oma erbij. Ik had een stroofwafeltaart gemaakt. Smaakte prima, was alleen vreselijk om te snijden. Hij viel namelijk meteen uit elkaar. Ik vond het wel leuk om weer eens een keer een taart te maken. ‘s Avonds gingen we met z’n allen fonduen wat erg gezellig was. Mijn opa en oma wonen in Wassenaar dus gingen ze weer op tijd weg, omdat mijn opa nog een stukje moet rijden en dat liever niet al te laat doet. Dus daarna gingen mijn vriend en ik naar zijn huis toe. Daar waren zijn moeder en zusje aan het Wii’en dus daar deden wij gezellig aan mee.

Tweede kerstdag was bij hem thuis met zijn opa en oma en oma. Dit deden we dus ook met cadeautjes en zijn moeder had een 8 gangen menu gemaakt. Ik hielp met de voorbereidingen voor het eten samen met zijn zujsje. Toen alle gasten er waren en we koffie en thee hadden gedronken gingen we de cadeautjes uitpakken. Ik had samen met mijn vriend cadeautjes gekocht en volgens mij waren ze er wel blij mee. Voor zijn zusje hebben we een boek gekocht. Een flessenopener en een fles wijn voor zijn vader. En tot slot chocolaatjes en een lippenstift voor zijn moeder. Heb heel veel lieve en leuke cadeaus gekregen. Van zijn zusje kreeg ik een toilettas met een tandenborstel, borstel, wattenschijfjes en make-up remover. Hartstikke handig, want nu hoef ik niets meer van thuis steeds mee te nemen, maar heb ik al die spullen gewoon daar te staan.Van zijn oma kreeg ik geld zodat ik zelf iets kon kopen. Ook kreeg ik twee flessen met schuimspul voor onder de douche, omdat dit nog van Sinterklaas was zei ze (ze kon toen er namelijk niet bij zijn). Van zijn opa en oma kreeg ik een cadeaukaart van de Ici Paris. Van zijn ouders kreeg ik zo’n reistasje met lege flesjes die je zelf kan vullen en een fashioncheque. Tot slot zou ik nog een cadeautje krijgen van mijn vriend, maar die was niet binnen gekomen. Ik wilde graag een sieraad van hem hebben, zodat ik altijd iets van hem bij me kan dragen. Dus volgens mij wordt het een ketting (aangezien niemand mijn ringmaat, inclusief ikzelf, weet). Dat is dus nog eventjes afwachten, ben wel heel erg benieuwd! Daarna gingen we eten met enorm veel voedsel haha. Het was allemaal erg lekker. Ik vind vis niet echt lekker dus het was fijn dat zijn moeder daar rekening mee heeft gehouden. Toen zij zalm aten, kreeg ik carpaccio. Dat vind ik toevallig heel lekker dus dat kwam mooi uit. Na zo’n drukke dag gingen we voldaan slapen en zo is mijn kerst alweer voorbij gevlogen. Wat was het een enorm mooie kerst!

Happy New Year!

Goed, ik zit dit natuurlijk niet om middernacht te typen. Maar dat maakt het niet minder gemeend. Ik zit nu bij mijn vriend feest te vieren, maar straks gaan we naar een groot feest toe. Daar gaan we door heel de wereld Nieuwjaar vieren. Ieder uur proosten we voor een andere tijdszone. Dus bij deze: een heel gelukkig en gezond 2015!

ny2015

Foto: weheartit.com

Maastricht

2014-12-23 11.57.40Vorige week maandag waren we met het gezin naar Maastricht geweest. Mijn moeder is namelijk 1 december 50 geworden en dit wilden we nog eventjes vieren. Wij zijn dol op Maastricht, want we vinden het een enorm gezellige stad. We kwamen daar maandagmiddag aan en we zouden daar in een hotel overnachten. Er was al een kamer klaar dus daar hebben we de spullen in gezet en zijn we de stad ingelopen. Het was natuurlijk hartstikke druk daar net voor kerst, maar dat mag de pret natuurlijk niet bedrukken. Als eerste had ik een cadeau voor mijn vriend gekocht voor kerst. Wij spelen samen steeds Assassin’s Creed en Rogue had hij nog niet dus daar kon ik hem blij mee maken. Voor de rest was ik nog op zoek naar een kerstjurkje maar dat was een moeilijke missie. Wel kon ik Chai Latte Spice vinden. Sinds we dat op mijn werk hebben, ben ik er verslaafd aan. Het was wel redelijk prijzig (€11,95), maar een kerstcadeautje voor mezelf kopen kan ook wel een keertje. ‘s Avonds gingen we naar Gauchos toe. Onbeperkt spareribs, hoezee! Daarna nam ik nog een flensje met dolce latte ijs en saus. Jeetje, wat is dat lekker. Maar ik zat echt enorm vol daarna. In het begin zaten we aan een tafeltje waar mijn vader en broertje klem zaten met hun benen. Zelfs ik zat klem en zo lang ben ik niet! Mijn vader vroeg of er een ander tafeltje was. Mensen moesten nog hun dessert krijgen, maar daarna zouden we daar kunnen zitten. Ik wilde daar eigenlijk niet op wachten, omdat dat nog best lang kan duren. Uiteindelijk had de serveerster per ongeluk onze bestelling weg gegooid dus het duurde nog langer voordat we ons eten konden krijgen. Toen konden we dus alsnog naar dat andere tafeltje verhuizen. Dat zat daar echt een stuk fijner en we konden ook naar buiten kijken dus dat was al helemaal leuk!
Het bed van het hotel was heerlijk groot, met zachte kussens en dekens dus ik lag daar heerlijk. Ik lag met mijn broertje samen in een tweepersoonsbed en meestal is het en gevecht om de dekens en kom ik hem wel tegen ‘s nachts, maar ik heb nergens last van gehad haha. ‘s Ochtends hebben we bij Coffeelovers ontbeten. Daar hadden ze ook Chai Latte dus ik was gelukkig. Daarnaast nam ik een Healthy Start dus kreeg musli, yoghurt met fruit en sinaasappelsap. Zo kon ik mijn zoektocht weer goed beginnen. Ik dacht aan een jurkje dat ik laatst in de New Yorker in Dordrecht zag en was daar dus maar weer naar op zoek gegaan. Uiteindelijk kon ik hem vinden en ik vond hem nog steeds heel leuk. Kerstjurkje gevonden! Ik was een beetje onzeker over het kanten gedeelte bij mijn middel, dat dat niet teveel zou zijn voor de oudere mensen in het gezelschap. Maar mijn moeder zei dat als oude mensen zich oud kleden, dat ik dat niet hoef te doen haha. Daarnaast was dit niet enorm onthullend. Mijn  moeder is meestal van zoveel mogelijk bedekken dus haar mening deed me wel goed. Tot slot had ik nog een cadeaubon van de Douglas van mijn werk gekregen. Ik kom nooit in de Douglas eigenlijk dus wist niet goed wat ik kon kopen. Mijn vader is allergisch voor luchtjes, dus die draag ik nooit. Vanwege mijn werk draag ik geen nagellak meer en veel make-up droeg ik sowieso nooit. Dus er bleef vrij weinig over. Uiteindelijk zag ik de Tangle Teezer. Ik was daar al een tijdje benieuwd naar. Ik dacht eigenlijk dat het niet veel verschil uitmaakte, maar wilde het toch proberen. Zo kon ik mooi mijn bon kwijt. Ik moet zeggen, het werkt echt. Ik merk amper dat ik mijn haar borstel en ik heb ook echt het idee dat mijn haar zachter daarna is. Goede aankoop dus! ´s Middags hebben we nog wat thee en koffie gedronken en nam ik er een Luikse wafel met slagroom en ijs bij. Heerlijk! Zo kwam alweer een einde aan het gezellige uitje. Maar op deze manier was ik wel weer op tijd thuis om mee uit eten te gaan met het studiegroepje van mijn vriend. Dat was namelijk ook heel gezellig!

2014-12-23 15.42.21

Efteling

Vrijdag was het zover, ik ging voor het eerst mee met de familie van mijn vriend naar een huisje in de Efteling. Ze hadden me al maanden van te voren meegevraagd. Vond ik wel heel lief aangezien we inmiddels zeven maanden samen zijn en toen dus nog niet zo lang samen waren. Ik ging met zijn moeder en opa en oma mee, omdat mijn vriend pas later kwam (hij moest nog naar school). Eenmaal daar aangekomen gingen we op zoek naar de huisjes. Ik zat in een huisje met de ouders, zusje en opa en oma van mijn vriend. Daarnaast was er nog een huisje met de zus van zijn moeder, haar man, hun zoon en dochter, de vriend van de dochter en hun twee kleine kinderen (3 jaar en 3 maanden).

De huisjes waren nog niet klaar dus wij gingen alvast even het park in. Voor opa regelden we een stoel op wieltjes (nee, geen rolstoel, maar een stoel op wieltjes) en we liepen gewoon rustig door het park even heen. Toen was inmiddels andere mensen aangekomen dus liepen we terug om de auto uit te pakken. Toen alles uitgepakt was gingen we het park weer in om in de achtbanen te gaan. Heerlijk rustig was het, in 10-15 minuten zaten we in de attracties. Toen het park gesloten was gingen we in het huisje wat drinken. Toen mijn vriend er eenmaal was gingen we met z’n allen eten en daarna had de moeder van mijn vriend een soort spel bedacht. Zijn opa en oma zijn 55 jaar getrouwd en op de tafel lagen allemaal plaatjes die met ze te maken hadden. Op de muur hing het alfabet en als eerste moesten onze namen onder de letters worden geschreven. De plaatjes moesten bij de letters die overbleven. Uiteindelijk bleef alleen de letter g over van geschenk en werd er een cadeautje geven. Het waren twee foto’s van de familie waar ik ook op stond. Aan mij was namelijk ook gevraagd of ik op de foto wilde. Dit maakte me wel een beetje zenuwachtig, omdat dit toch wel even een big deal leek. Ik weet wel zeker dat ik bij mijn vriend wil blijven, maar wat als hij zich bedenkt? Gelukkig is mijn vriend heel geruststellend en merk ik ook dat hij enorm veel van me houdt, dus vond ik het prima om ook op de foto te gaan.

Niet alleen voor opa en oma was er een spelletje, ook voor de rest van de familie. Iedereen kreeg een blaadje met een rol erop die je in het weekend af en toe moest uitvoeren. Je hoefde niet heel de tijd in je rol te zijn, maar af en toe een uitspraak doen. De rest moest aan het einde raden wat iedereen was. Ik was weervrouw dus af en toe maakte ik een opmerking dat er plaatselijk temperatuurverschillen waren. Het was boven namelijk warmer dan beneden. Was wel heel grappig om te doen.

De volgende dag gingen we met z’n allen het park in. Het was natuurlijk een stuk drukker dan op vrijdag.  Bij de droomvlucht stonden we dan ook 50 minuten in de rij. Daarna gingen mijn vriend en ik zelf op pad, omdat hij nog nergens in was geweest. Was gezellig om samen dingen te doen, vind het geweldig om te zien hoeveel plezier hij kan beleven. Toen we honger kregen wilden we wat gaan eten, maar het begon keihard te regenen dus we gingen met z’n allen terug naar het huisje om knakworstjes te eten. Toen het om half 5 weer droog was gingen we het park weer in. ‘s Avonds had de moeder van mijn vriend een speurtocht uitgezet met zilverfolie en dat vond het jongetje van drie jaar helemaal geweldig dus die rende er steeds op af. Zo liep de dag alweer snel ten einde.

Ook zondag gingen we met z’n allen het park in. Weer gingen we met z’n allen de droomvlucht in alleen was er deze keer een storing waardoor we lang moesten wachten.  Na wat attracties te hebben gehad gingen we lunchen en daarna gingen we naar de voorstelling toe. Dat zag er heel gaaf uit, was daar nog niet eerder geweest! Toen gingen mijn vriend en ik zelf nog even op pad, omdat hij nog niet alles had gedaan wat hij wilde doen. Het park was een uur langer open vanwege onverwachte drukte dus daar maakten we goed gebruik van. Het was op het einde ook super rustig dus we konden overal snel in. Toen het park dicht ging liepen we terug en gingen we kijken wat iedereen dacht dat de rest was. Ik wist echt vrij weinig, had er ook maar twee goed. Maar ondanks dat, was het hartstikke leuk en dan snap je ook opeens sommige reacties. Helaas was het toen voor mij wel tijd om te gaan dus ik ging met mijn vriend en zijn zusje in de auto op weg naar huis. Vond het een geslaagd weekend! Hopelijk mag ik er nog meer mee maken!

Vakantie – dag 8

Zaterdag 19 juli 2014
Heerlijk lang kunnen uitslapen en daarna alvast wat opgeruimd en naar de auto gebracht. Meteen daarna hebben we een laatste ronde door de stad heengelopen. Toen zijn we nog maar even teruggegaan om te lezen. Om 6 uur wilden we in de stad ergens gaan eten, omdat het onze laatste avond hier was. Helaas eten ze hier wat later waardoor de meeste restaurantjes nog dicht waren. Daarom gingen we een oriënterend rondje maken zodat we wisten wat we waar konden eten en waar we uiteindelijk wilden eten. Wij houden beiden van pasta en ik hou zelf ook van pizza dus maakten we later de conclusie dat we bij een Italiaan konden eten. Bij andere tentjes zagen we niet echt iets bijzonders voor ons allebei. We vonden een Italiaans restaurant waar ik pizza heb gegeten en D. pasta. Was erg lekker. Toen we klaar waren gingen we teruglopen, omdat het begon te regenen. Ook kwam er onweer en ik ben als de dood voor onweer. Ik had vroeger een nachtmerrie dat ons huisje in Belgie in brand stond doordat onweer was ingeslagen. Het huisje is namelijk groot deel van hout en sindsdien ben ik bang. Ik heb even op bed gelegen tot het onweer voorbij was. Vervolgens heb ik mijn tas georganiseerd en gingen we weer wat drinken.

Toen we net zaten begon het weer keihard te regenen. De ober had net onze drankjes gehaald, maar moest nog een paadje oversteken waar niets boven hing. Wij zaten onder een parasol en bij de bar hing nog een luifel waar hij onder stond. Hij keek heel zielig naar ons wat er grappig uit zag. Gelukkig voor hem was er iemand met een paraplu die hem naar de overkant leidde. Dit was wel de enige keer dat iemand dat deed dus moest hij alsnog heel de tijd door de regen heen. Ik nam later nog thee, maar die smaakte heel vies. Leek net of er nog afwasmiddel nog op het glas zat. Heb er veel suiker ingestopt. Dat hielp, maar helaas was het probleem daardoor niet voorbij. Was toen ook heel blij dat de thee op was. Tot slot gingen we binnen nog even dansen, maar er was een jongen (die volgens mij iets teveel op had) die steeds tegen ons aan stond te dansen. Uiteindelijk zijn we hem maar gevlucht naar de wc. Toen we terug van de wc kwamen zei een andere jongen in het Frans dat we mooie ogen hadden dus dat was voor ons weer mooi meegenomen. En zo kwam er een einde aan onze laatste avond in Amiens. Ik heb me prima weer vermaakt!