Eternal Future

Gezond

Weer volop aan de bak

IMG_20150106_220648De kerstvakantie ging enorm snel voorbij en zo ben ik al anderhalve week verder. Ik heb in die tijd zeker niet stilgezeten. Na de kerstvakantie ben ik weer begonnen met karate! Drie jaar geleden was ik gestopt, maar nu ga ik er weer iedere dinsdagavond tegenaan! Ik heb het acht jaar gedaan, dus ik kon het vroeger redelijk goed. Mijn technieken moeten wel een beetje worden opgepoetst, maar het viel me alles mee. Ik dacht dat ik achter de rest enorm zou aanlopen (zelfs achter mensen die een lagere band hebben dan ik), maar dat viel hartstikke mee. Het meeste kan ik gewoon normaal mee doen en de rest pak ik gewoon weer op. Natuurlijk is niet alles meer zoals vroeger (lees: drie dagen spierpijn), maar het was wel zo leuk als vroeger! De meeste mensen ken ik ook nog. Dat ik het enige meisje daar ben vind ik helemaal niet erg. Op school zitten er maar twee jongens in mijn jaar dus mannen om mee heen is wel eens leuk voor de afwisseling. Maar echt, wat heb ik het naar mijn zin gehad! Dan denken we er even niet aan dat ik een trap maakte terwijl iemand zijn knie omhoog trok de eerste keer (lees: twee dagen mank gelopen). Gisteren kwam iemand anders weer waar ik ook lang samen mee heb getraind en we hebben heerlijk grappen kunnen maken. Met iedereen grappen maken overigens. Ik ben zo blij dat ik terug ben gegaan! Na afloop gingen we gisteren nog voetballen. Uiteindelijk maakte ik het winnende doelpunt. Helaas ging dat niet helemaal goed met mijn teen. Nare verhalen over een gescheurde nagel die ik de wereld zal besparen. Maar met verbanddoos en al hebben we weer leuke grappen kunnen maken. Wat is leven toch leuk zo!

Gillend gek

Vandaag was even een momentje dat ik erdoorheen zat. De laatste tijd ben ik weer wat aangekomen en vandaag sloeg het er weer in dat dat niet is wat ik wil. Ik wil die laatste kilo’s zo graag eraf dat ik weer op mijn oude gewicht zit. Iedere keer denk ik dat ik wel een keertje iets kan snoepen, maar dan denk ik dat te vaak of ik eet meteen een hele zak leeg. Er zit totaal geen rem op mijn eetgedrag, ik raak gewoon niet vol. Bijna iedereen om me heen kan eten wat diegene wilt zonder echt aan te komen en vandaag was ik het dus zat. Ik vind het helemaal niet leuk om in mijn eentje naar de sportschool te gaan dus dat helpt ook al niet. Ik ben vandaag wel gegaan, maar ik kijk er steeds tegenop. Totaal geen motivatie daarvoor meer. Heb ook besloten om het op te zeggen en dan terug te gaan naar karate. Hopelijk helpt het, want ik mis karate. Daarnaast mis ik het om mensen om me heen te hebben tijdens het sporten waar je een beetje mee kan praten en grapjes mee kan maken. Ik zit helaas tot en met december aan de sportschool vast dus tot dan moet ik elke week nog gaan. Ik heb nu wel net mijn lidmaatschap opgezegd (aangezien je dat minimaal 30 dagen van te voren moet doen).

Mijn moeder had toevallig vandaag oliebollen en appelbeignets gekocht en dat frustreerde me ook een beetje. Dat lag helemaal niet aan mijn moeder, zij was juist lief om iets te kopen voor mijn broertje en eventueel ook voor mij. Alleen het frustreerde me gewoon gigantisch dat ik dat niet zonder gevolgen kan eten. Ik had deze week ook al veel te veel gesnoept en ik werd er helemaal gek van. Mijn moeder merkte dat ik niet goed in mijn vel zat en voelde zich schuldig dat ze het had gekocht. Was natuurlijk nergens voor nodig, want het ligt helemaal niet aan haar. Nu heb ik met mijn moeder afgesproken dat ze mijn bord met een normale hoeveelheid opschept, zodat ik niet steeds meer ga nemen. Dan let ik er thuis tenminste een beetje op en hopelijk let ik er bij mijn vriend dan ook wat meer op. Voor nu moet ik gewoon leren om mijn lichaam te accepteren.

loveyourbody
Bron: weheartit.com

Being healthy

Een tijd terug alweer was ik hel wat kilo’s aangekomen vanwege bepaalde toestanden. Iets waar ik verder niet op in zal gaan, omdat ik het maar aan drie mensen heb verteld. Zelfs mijn ouders weten niet wat er aan de hand precies was dus dat hou ik maar even zo. Sinds december probeer ik de kilo’s er weer af te krijgen. Ik ging vanaf toen iedere week met D. naar de sportschool en ging ik fietsend naar het station in plaats van met de bus. Ik probeerde gezond te eten en uiteindelijk gingen de kilo’s er voor een groot deel er weer af. Nu moet ik nog 2-3 kilo, maar ik ben ermee aan het worstelen. Vaak kan D. niet sporten dus moet ik in mijn eentje naar de sportschool waar ik eigenlijk helemaal niks aan vind. Tot december kan ik mijn abonnement niet opzeggen dus moet ik er wel naar toe. Eigenlijk doe ik liever een sport, maar ik weet nog niet goed wat. Het moet natuurlijk ook goed uitkomen met mijn studie.

Nu frustreren die laatste kilo’s me mateloos. Ik wil gewoon dat mijn buik weer platter is als 3/4 jaar geleden. Toen durfde ik nog strakke shirts aan te doen en nu doe ik dat nog (steeds) liever niet. Ik probeer zo afwisselend mogelijk te eten. Dus met mijn ontbijt zuivel, volkoren en fruit te combineren zodat ik evenwichtig eet. Ik probeer zoveel mogelijk snacks te laten staan. Maar omdat ik afgelopen 3 jaar enorm veel heb gegeten, voel ik me continu niet vol. Of het is zo dat ik steeds wil eten, gewoon om het eten niet omdat ik trek heb. Ik word er zo enorm chagrijnig van dat ik een onverzadigbaar vat ben. Ik probeer het nog steeds en geef nog niet helemaal op, want het kan natuurlijk niet na een week goed zijn. Maar ik hoop dat het een keer eens opschiet.