Eternal Future

School

Mijn moment op het podium

2014-12-17 18.51.03

Woensdag voor de vakantie was het zover. Het hele team ging meedoen aan de docentenmusical. Voordat de kinderen kwamen kijken hielden we een generale repetitie. Dit vond allemaal plaats op een middelbare school. Hier was een aula met een podium waar we ons stuk op konden voeren. Bij de generale repetitie hadden we meteen al fans. Jongeren die op de middelbare school zitten liepen langs en enkele stopten ook om te kijken. Er was zelf eentje die uitgebreid ging dansen tijdens één van onze liedjes. Na de generale repetitie kwam het eerste optreden. Na het eerste optreden kwam de vrouw van de conciërge langs met broodjes Surinaamse kip. Ze zijn namelijk zelf Surinaams. Waren echt hele lekkere broodjes!

In totaal moesten we drie optredens geven. Het ging steeds beter. Helaas kreeg ik op het einde een hoestaanval waardoor ik de helft van een liedje heb gehoest. Dit is ook opgenomen, al viel het gelukkig niet zo heel erg op. Niet alleen het team had fans, ik had ook een fan! Een meisje uit mijn klas had een bloem voor me meegenomen. Deze bloem heeft de terugreis overleefd en staat nog steeds in mijn kamer.

Ik moet zeggen dat dit echt een hele leuke ervaring was! Het was echt heel leuk met het team. Ik was ook met een paar mensen steeds grappen aan het maken achter de coulissen. Zo heb je echt het idee dat je deel van het team bent en dat is natuurlijk heel fijn!

Merry Christmas!

Om eerste kerstdag goed te beginnen heb ik een nieuwe layout erop gezet. Deze keer met een eigen gemaakte banner! Ben over de banner wel tevreden voor de verandering. Deze keer heb ik het idee dat ik werkelijk nog wat met Photoshop/Sai kan doen. Omdat ik nog wat dingen over kerst wilde posten ga ik dat lekker niet in één keer doen, maar komt er na kerst gewoon nog gezellig wat posts over kerst.

Als eerste wil ik nog een kerstknutsel laten zien die ik mijn leerlingen op stage heb laten maken. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik een knutselles deed en ik vond het wel leuk om te doen. Eerst begrepen ze de uitleg niet helemaal, maar nadat ik het had voorgedaan ging het allemaal wel prima. Wat eruit kwam zag er heel leuk uit! Het werd later wat chaotischer, maar daar had ik zelf niet zoveel last van. Mijn mentor vond het wel wat te druk, maar zij zat rustig achter haar bureau terwijl ik druk bezig was met de leerlingen. Aanschouw meteen het gezellige resultaat:

2014-12-16 15.14.20

It’s (almost) Christmas

Ook op stage is het druk met kerst. Dinsdag heb ik bij schrijven een opdracht gegeven die ze als ze klaar waren mochten inkleuren. Die kerstbomen heb ik dus op het bord opgehangen. Daarnaast hadden we die dag ook de kerstboom versierd. De leerlingen vonden de slingers het leukste om te doen (natuurlijk) dus na een tijdje zei ik dat er alleen nog hangers in mochten, omdat er al zoveel slingers in de boom zaten. Het was wel een enorme zooi geworden die boom, maar dat geeft niet want de kinderen hebben het zelf gedaan. Het is tenslotte ook hun boom.
Toen ik wilde beginnen met een zinnendictee vloog de boom om de een of andere reden om. Gelukkig was het precies tussen twee kinderen in dus niemand had zich bezeerd. Ik schrok me toch wel even een ongeluk. Boom weer recht gezet en verder gegaan met het dictee. Daarna is hij gelukkig niet meer omgevallen. Na schooltijd heb ik de tekeningen opgehangen en moet zeggen dat het er gezellig uit ziet met de kerstboom zo ernaast! Bij het ophangen kon ik natuurlijk het niet laten om Sky Radio op te zetten. Heerlijk al die kerstliedjes tussendoor. Mijn coach had vergaderingen waar ik niet bij hoefde te zijn dus ik kon heerlijk mijn eigen gang gaan. Dinsdag ga ik een kerstknutsel doen met de kinderen. Twijfel alleen nog een beetje wat ik ga doen, maar dat zie ik nog wel!

2014-12-09 15.51.13

Actrice in spé

De drukte heeft het bloggen weer een beetje aan de kant geschoven. Gelukkig heb ik gisteren weer een deel van mijn scriptie ingeleverd dus ik heb even een momentje vrij. Oké, vrij kan je het ook niet helemaal noemen. Straks ga ik naar stage toe om de kerstmusical te oefenen die door de docenten wordt uitgevoerd. Ik speel dus ook mee al heb ik maar een kleine rol. Ik ben samen met twee andere stagiaires het volk in de tijd van Jezus. We gaan de musical een keertje doorlopen en daarna gaan we met het team eten. Iedereen neemt wat mee dus dat moet vast wel goed komen. Vervolgens gaan we de musical nog een keertje helemaal doorlopen en dan weer naar huis toe. Woensdag generale repetitie en dan voeren we het stuk 3x op. Ik vind het wel leuk om eraan mee te doen, maar heb nu even helemaal geen zin. Dat heeft te maken met het weer. De stormachtige vrijdag die ze hadden voorspeld is inderdaad stormachtig met veel regen en wind. Aangezien ik tot 8 uur op stage ben moet ik wel met de fiets gaan. Vanaf dan gaat er namelijk maar  1 bus per uur naar huis en ik heb geen zin om een uur te moeten wachten als ik hem net mis. Als ik er eenmaal ben zal het vast wel leuk worden. Even doorzetten dus!

Drukte om me heen

Oké, ik ben nog niet aan het stressen. Met nadruk op nog niet. Maar ik heb wel inmiddels genoeg te doen met genoeg deadlines.

– Maandag moet ik een deel van mijn bekwaamheidsdossier inleveren (ben ik vandaag aan begonnen en is nog lang niet af).
– Maandag ga ik repeteren voor de docentenmusical op mijn stage. Vier liedjes en een paar regels tekst. De tekst ken ik voor de helft en van de liedjes alleen de refreinen.
– Maandag en dinsdag les geven dus die moeten voorbereid zijn. Ik heb ze bijna allemaal gekopieerd, maar verder dan sorteren is het nog niet gegaan.
– Vrijdag surprises op stage. Surprise, check. Gedicht, ehm… geen check.
– Volgende week dinsdag, inleveren van methode en resultaten van mijn scriptie en verbetering van mijn inleiding (again). Morgen ga ik met groepsgenoten naar de analyses kijken op SPSS dus hopelijk kom ik op die manier wat verder ermee.

En tussendoor nog proberen een leven te hebben. Morgen een feestje van een vriend. Volgende week concert. Zaterdag werken. Vriend ondertussen nog proberen te zien. Toch nog maar 1x per week naar de sportschool gaan (bah). Vandaag naar de kapper geweest, want dat was echt nodig. Ik heb wat dingen die ik online wil gooien, maar dat moet helaas toch echt even wachten.