Eternal Future

Vrienden

I love Christmas

Vorig jaar was mijn kerst niet zo leuk. Ik zou eigenlijk 3 jaar samen met mijn ex zijn, maar zoals het woordje ex aangeeft: hij maakte het uit. Vijf weken voordat we dus 3 jaar samen zouden zijn. Nee, geen leuke kerst voor mij in 2013. Gelukkig is 2014 helemaal anders. Met mijn huidige vriend heb ik alles behalve problemen mee. Het klinkt overdreven, maar onze relatie lijkt perfect te zijn. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Kerst, daar wilde ik het over hebben. De zaterdag voor kerst had ik met het gezin van mijn vriend een pre-kerstdiner in een restaurant waar ze vaker komen. Hartstikke leuk en gezellig, maar bij de kerstdagen begon de gezelligheid pas echt. Voor kerst had ik nepnagels opgeplakt. Ik draag dat normaal nooit. Met werk mag dat natuurlijk niet en ik vind het best onhandige dingen. Bij kerstavond waren al twee nagels eraf gegaan en de lijm lag thuis. Daarna nam ik dus steeds de lijm overal mee naar toe. Kerstavond brachten mijn vriend en ik door bij mijn opa met mijn oom, tante, nicht en moeder van mijn oom door. Heel veel kunnen lachen en lekker Chinees gegeten (want ja, dat doe je bij opa’s en oma’s). Ik vertelde mijn oom dat ik terug naar karate wilde gaan (hij is namelijk de trainer op dinsdagavond). Hij zei dat ze het voor de vakantie nog over mij hadden. Ze waren strek oefeningen aan het doen en ze zeiden nog dat zijn nicht dat zo goed kon. Er zijn geen meisjes over die nog iedere week komen, maar hij zei dat er nog veel bekenden waren en dat ze het leuk zullen vinden als ik terug kom. Nu heb ik nog meer zin om te gaan!

collage_20141229214549608Eerste kerstdag was bij mijn ouders thuis met mijn opa en oma erbij. Ik had een stroofwafeltaart gemaakt. Smaakte prima, was alleen vreselijk om te snijden. Hij viel namelijk meteen uit elkaar. Ik vond het wel leuk om weer eens een keer een taart te maken. ‘s Avonds gingen we met z’n allen fonduen wat erg gezellig was. Mijn opa en oma wonen in Wassenaar dus gingen ze weer op tijd weg, omdat mijn opa nog een stukje moet rijden en dat liever niet al te laat doet. Dus daarna gingen mijn vriend en ik naar zijn huis toe. Daar waren zijn moeder en zusje aan het Wii’en dus daar deden wij gezellig aan mee.

Tweede kerstdag was bij hem thuis met zijn opa en oma en oma. Dit deden we dus ook met cadeautjes en zijn moeder had een 8 gangen menu gemaakt. Ik hielp met de voorbereidingen voor het eten samen met zijn zujsje. Toen alle gasten er waren en we koffie en thee hadden gedronken gingen we de cadeautjes uitpakken. Ik had samen met mijn vriend cadeautjes gekocht en volgens mij waren ze er wel blij mee. Voor zijn zusje hebben we een boek gekocht. Een flessenopener en een fles wijn voor zijn vader. En tot slot chocolaatjes en een lippenstift voor zijn moeder. Heb heel veel lieve en leuke cadeaus gekregen. Van zijn zusje kreeg ik een toilettas met een tandenborstel, borstel, wattenschijfjes en make-up remover. Hartstikke handig, want nu hoef ik niets meer van thuis steeds mee te nemen, maar heb ik al die spullen gewoon daar te staan.Van zijn oma kreeg ik geld zodat ik zelf iets kon kopen. Ook kreeg ik twee flessen met schuimspul voor onder de douche, omdat dit nog van Sinterklaas was zei ze (ze kon toen er namelijk niet bij zijn). Van zijn opa en oma kreeg ik een cadeaukaart van de Ici Paris. Van zijn ouders kreeg ik zo’n reistasje met lege flesjes die je zelf kan vullen en een fashioncheque. Tot slot zou ik nog een cadeautje krijgen van mijn vriend, maar die was niet binnen gekomen. Ik wilde graag een sieraad van hem hebben, zodat ik altijd iets van hem bij me kan dragen. Dus volgens mij wordt het een ketting (aangezien niemand mijn ringmaat, inclusief ikzelf, weet). Dat is dus nog eventjes afwachten, ben wel heel erg benieuwd! Daarna gingen we eten met enorm veel voedsel haha. Het was allemaal erg lekker. Ik vind vis niet echt lekker dus het was fijn dat zijn moeder daar rekening mee heeft gehouden. Toen zij zalm aten, kreeg ik carpaccio. Dat vind ik toevallig heel lekker dus dat kwam mooi uit. Na zo’n drukke dag gingen we voldaan slapen en zo is mijn kerst alweer voorbij gevlogen. Wat was het een enorm mooie kerst!

Happy New Year!

Goed, ik zit dit natuurlijk niet om middernacht te typen. Maar dat maakt het niet minder gemeend. Ik zit nu bij mijn vriend feest te vieren, maar straks gaan we naar een groot feest toe. Daar gaan we door heel de wereld Nieuwjaar vieren. Ieder uur proosten we voor een andere tijdszone. Dus bij deze: een heel gelukkig en gezond 2015!

ny2015

Foto: weheartit.com

Abunai 2014

collage_20140905134651915
Abunai was vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 september. Ik ging alleen zaterdag voor het eerst dus ik was heel benieuwd hoe het zou worden. Vrijdag ging ik ‘s avonds naar S. toe en hebben we rustig tv gekeken en gekletst. Wij  gingen beide gecosplayed naar Abunai toe. Ik ging als Yuko van AKB0048 en S. ging als de nurse versie van Super Sonico. Zaterdagochtend gingen we ons omkleden en met gezellige k-pop op de achtergrond gingen we richting Abunai. We waren er iets later dan 11 uur aangekomen en konden gelukkig meteen doorlopen. Als eerste gingen we een rondje door het gebouw lopen. Het was voor mij en mijn slechte richtingsgevoel wel een beetje een doolhof, maar zo konden we wel alles even zien. Vervolgens doken we de dealerroom in. Ik kan echt urenlang daar ronddwalen (al is mijn portemonnee daar iets minder blij mee). Om te beginnen kocht ik van mostcutest een surprise tas met tien items voor €10,-. Al snel daarna vond ik een enorm schattig lijstje van Totoro met een kalender erin (van, jawel, 2005). Die kalender ga ik er gewoon uithalen zodat ik er een foto in kan doen. Ik was al heel blij met mijn aankoopjes en S. die vond ook nog wat figures.
Na een tijdje kregen we trek en gingen we in de rij van de Taiyaki tent staan. Taikayi is deeg in de vorm van een vis waar ze vulling in doen. Wij hadden rode bonen en chocolade gekozen, maar custard en kaas waren ook opties. De rij duurde een beetje lang, omdat het niet zo snel gemaakt kon worden, maar ze waren wel echt heel lekker! Voor €10,- kon je er vier krijgen (eentje kostte €3,-) dus wij hebben dat met z’n tweeën gedeeld. Ondertussen konden we naar de karaoke luisteren en eens bekijken wat voor cosplayers er allemaal rond liepen. Inmiddels waren er al meiden op me afgekomen die ook karakters van de serie AKB0048 hadden gecosplayed. Wat bleek, heel de main cast was gecosplayed en ze gingen ook meedoen aan de cosplay compo. Nog nooit heb ik eerder iemand gezien iemand uit AKB0048 had gecosplayed en nu ik die cosplay heb gekocht was er echt een enorme groep! Vond het wel grappig dat het zo toevallig was.

collage_20140905134801249De cosplay compo hdaden we dus ook bekeken en de AKB0048 groep had gewonnen (ik voelde ook een soort van winst). Vervolgens dwaalden we nog door het gebouw heen en gingen we weer de dealerroom in. Daar vond ik nog een figure van Asuna uit Sword Art Online en een figure van Cardcaptor Sakura. Hier was ik stiekem wel heel blij mee, want ze waren niet heel duur maar ik vind ze wel super mooi! Als laatste kocht ik nog een flesje ramune. Inmiddels spaar ik ze een soort van. Ik heb namelijk vijf verschillende flesjes op mijn kast van mijn bed staan. Ik vind ze er altijd heel schattig uit zien zo met die balletjes erin dus vandaar dat ik eigenlijk iedere keer een ander flesje meeneem. Ik kreeg ook nog heel lief van S. een klein melkpak knuffeltje dus die staat nu ook gezellig op mijn kamer. We hebben nog met mensen staan praten verder die S. kent en toen was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. De vader van S. kwam ons namelijk weer ophalen. Nu zitten we erover na te denken om volgend jaar drie dagen te gaan dus dat lijkt me ook heel leuk!

collage_20140905134556778Thuis kon ik alles uitpakken en toen pakte ik ook mijn surprise tas uit. Ik had allemaal leuke dingetjes erin gekregen. Een rilakkuma pen, dust plug, Hello Kitty stickers, Rilakkuma enveloppen, decotape, snoepjes (die ik stiekem voor de foto al op had), etui met gummetjes, lucky star papier, boekenlegger en een koekjes spiegel. Daar kreeg ik ook weer een schattige kaart bij die ik de vorige keer toen ik lucky star papier had gekocht op Tsunacon er ook bij. Die heb ik toen aan mijn beste vriendin D. voor haar verjaardag gegeven, omdat zij ook lucky stars vouwt. Al met al was het een hele geslaagde dag en ben ik blij dat ik ben geweest! Ik ben nu ook heel benieuwd al naar volgend jaar. Als we ook langer gaan kunnen we meer dingen gaan doen als we er van te voren even goed naar kijken. Nu hadden we dat niet echt gedaan dus liepen we veel rond, maar zelfs dat was leuk!

Nog even en dan…

… ga ik voor het eerst naar Abunai! Ik ga op zaterdag met een vriendin die ik via werk heb leren kennen. Ik werk nu niet meer met haar, omdat het filiaal doorverkocht is en zij daar wel werkt en ik naar een ander filiaal ben gegaan. Ik vond het altijd een beetje ver weg om naar te gaan met de trein (+ dat kost geld). Maar haar ouders zouden haar brengen met de auto en ze vroeg of ik mee wilde gaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Voor Abunai heb ik nieuwe cosplay besteld, maar daar vertel ik een andere keer over. Morgenochtend begin ik met werken van 9.00 tot 16.00. Vervolgens ga ik naar huis om spullen in te pakken en te eten. Om 19.00 komt S. me ophalen met haar vader en dan gaan we bij haar een filmpje kijken en slapen. Zaterdagochtend dus gezellig ons voorbereiden en dan gaan we ernaar toe. Ik heb er echt heel veel zin in! Dus de volgende post zal waarschijnlijk gaan over mijn Abunai ervaring!

Vakantie – dag 8

Zaterdag 19 juli 2014
Heerlijk lang kunnen uitslapen en daarna alvast wat opgeruimd en naar de auto gebracht. Meteen daarna hebben we een laatste ronde door de stad heengelopen. Toen zijn we nog maar even teruggegaan om te lezen. Om 6 uur wilden we in de stad ergens gaan eten, omdat het onze laatste avond hier was. Helaas eten ze hier wat later waardoor de meeste restaurantjes nog dicht waren. Daarom gingen we een oriënterend rondje maken zodat we wisten wat we waar konden eten en waar we uiteindelijk wilden eten. Wij houden beiden van pasta en ik hou zelf ook van pizza dus maakten we later de conclusie dat we bij een Italiaan konden eten. Bij andere tentjes zagen we niet echt iets bijzonders voor ons allebei. We vonden een Italiaans restaurant waar ik pizza heb gegeten en D. pasta. Was erg lekker. Toen we klaar waren gingen we teruglopen, omdat het begon te regenen. Ook kwam er onweer en ik ben als de dood voor onweer. Ik had vroeger een nachtmerrie dat ons huisje in Belgie in brand stond doordat onweer was ingeslagen. Het huisje is namelijk groot deel van hout en sindsdien ben ik bang. Ik heb even op bed gelegen tot het onweer voorbij was. Vervolgens heb ik mijn tas georganiseerd en gingen we weer wat drinken.

Toen we net zaten begon het weer keihard te regenen. De ober had net onze drankjes gehaald, maar moest nog een paadje oversteken waar niets boven hing. Wij zaten onder een parasol en bij de bar hing nog een luifel waar hij onder stond. Hij keek heel zielig naar ons wat er grappig uit zag. Gelukkig voor hem was er iemand met een paraplu die hem naar de overkant leidde. Dit was wel de enige keer dat iemand dat deed dus moest hij alsnog heel de tijd door de regen heen. Ik nam later nog thee, maar die smaakte heel vies. Leek net of er nog afwasmiddel nog op het glas zat. Heb er veel suiker ingestopt. Dat hielp, maar helaas was het probleem daardoor niet voorbij. Was toen ook heel blij dat de thee op was. Tot slot gingen we binnen nog even dansen, maar er was een jongen (die volgens mij iets teveel op had) die steeds tegen ons aan stond te dansen. Uiteindelijk zijn we hem maar gevlucht naar de wc. Toen we terug van de wc kwamen zei een andere jongen in het Frans dat we mooie ogen hadden dus dat was voor ons weer mooi meegenomen. En zo kwam er een einde aan onze laatste avond in Amiens. Ik heb me prima weer vermaakt!