Eternal Future

Monthly Archive: October 2012

Weer terug van het klooster!

Ondertussen ben ik al weer even terug van het klooster. Het was een aparte ervaring, dat is het beste woord om het samen te vatten. Respect voor de mensen die dat zo kunnen volhouden. Maar no way dat ik ooit in het klooster ga leven. We hebben heel veel in het kapel gezeten. De psalmen waren in liedvorm, maar die waren zo ontzettend monotoon dat ik ze donderdag nog in mijn hoofd had. Het was verder wel gezellig, maar dat kwam meer door de mensen dan door het klooster zelf.

Vrijdag had ik tentamen en voor mijn gevoel ging het wel goed. Daarom besloot ik daarna als een soort beloning te gaan winkelen, want nu had ik ook een keer tijd. En dit had ik allemaal gekocht:

image

– Twee truien (New Yorker)
– Linker ketting (H&M)
– Rechter ketting (Six)
– Nagellak (Action)

Goed geslaagd dus! Toen zag ik op internet dat de antwoorden erop stonden en bleek dat ik 6/20 goed had. Ik snapte er al niets van, maar het bleek dat de volgorde van de antwoorden fout was. Dus uiteindelijk had ik 13/20 goed. Ik moet nog een deel B maken en in totaal moet je er 27 goes hebben. Dus de volgende keer mag ik nog maar 6 fout hebben, maar dat moet denk ik te doen zijn.

Zondag gingen we naar mijn opa en oma toe, want die zijn 54 jaar getrouwd. Echt super lang haha. Dat was weer heel gezellig! En is het weer maandag en zit ik bij college!

Morgen gaan we kloosteren.

Ik geloof niet dat kloosteren een woord is, maar dat maakt niet uit. Morgen moet ik voor school 24 uur in een klooster doorbrengen. Een betere reden dan ‘het is voor school’ weet ik ook niet te vertellen. Van de hogeschool kregen we twee opties.

Optie nummer 1: Ga twee dagen in een klooster zitten.
Optie nummer 2: Ga drie dagen mediteren op een boerderij, wat duurder is en wat ook op een universitaire dag kan vallen.

Bijna al mijn medestudenten kozen voor om in een klooster te zitten, omdat het goedkoper en korter is. Om nou in m’n eentje te gaan mediteren, had ik ook niet zo veel zin is dus dan maar het klooster. Goed, het klooster dus. Mobiele telefoons moeten uit. Niet dat ik zo verslaafd ben aan mijn smartphone, ik vind het gewoon fijn om contact te hebben met m’n vriend. Nog een fijn punt, ze hebben een klooster in Doetinchem uitgezocht. Ik woon in Zuid-Holland en moet dus bijna 3 uur en 20 minuten reizen om bij dat klooster te komen. Maar aangezien de hogeschool niet rekening kan houden met de universiteit, kan ik die 3 uur en 20 minuten goed gebruiken. Vrijdag heb ik namelijk tentamen van de universiteit. Mijn opleiding is een combinatie van de hogeschool en de universiteit, maar aangezien de gewone Pabo ook mee doet met dit project, houden ze niet zoveel rekening met de Academische Pabo. De meditatiedagen hadden ze ook eerst op woensdag, donderdag en vrijdag geplaatst, maar vrijdag is dus het tentamen. Na wat geklaag, mogen zij volgende week. Maar de kloostermensen moesten zelf maar met Pabo studenten iets gaan regelen als ze wilden ruilen van dag. Ik vind mijn opleiding leuk, begrijp me niet verkeerd, maar het regelen van dingen is soms gewoon dramatisch. We hebben tijdens tutoraat ook heel veel lopen klagen erover, was eigenlijk wel grappig haha.

Naast het feit dat het voor het tentamen is, weet ik niet zo goed of ik er zin in heb. Ik heb het dagschema van het klooster bekeken en het bestond bij alleen maar uit lezingen en bidden. Zelf ben ik niet gelovig, maar respecteer natuurlijk het wel als andere mensen wel gelovig zijn. Ik heb wel op een katholieke basisschool gezeten en moest daar ook ‘s ochtends bidden. Sinds ik niet meer op de basisschool zit, bid ik al niet meer, dus dat wordt misschien even wennen. Maar we zullen het zien! Voordat het zo ver is, moet er nog een hoop geleerd worden.

Een beetje van alles.

Vandaag ben ik heerlijk vrij en dat had ik ook wel even nodig. Daardoor ben ik echt met van alles bezig. Vrijdag heb ik tentamen, dus ik heb het laatste hoofdstuk uit het boek psychologie samengevat. Dat hoofdstuk viel gelukkig wel weer mee. Dit was een hoofdstuk van 20 pagina’s ende andere waren allemaal 40 pagina’s. Al mijn boeken van de universiteit die ik nu heb, zijn in het Engels. Helemaal niet erg, mijn Engels is redelijk goed, dus ik kom er wel doorheen. Het punt is dat het toch net iets trager gaat, vooral als je het woord wel kent, maar niet op de Nederlandse betekenis komt. Oh, wat kan ik me daar aan ergeren haha. Maar nu heb ik alle 8 hoofdstukken gehad en kan ik morgen alle college sheets doornemen met mijn samenvatting ernaast.

Net ben ik even naar de Action met mijn moeder geweest. De Action is zo dicht bij ons, drie keer vallen en je bent er. En dit heb ik er kunnen kopen:

      

– Een thermopanty. (Ik wil wat meer rokjes/jurkjes kunnen dragen in de winter.)
– Markeerstiften. (Als hardwerkende studente gaan deze snel op.)
– Gel eyeliner. (Normaal gesproken gebruik ik geen eyeliner, maar wilde het toch proberen. Deze was waterproof en de vloeibare niet. Maar ik denk dat ik ergens een vloeibare ga halen, want die lijkt me fijner.)
– Stripers. (Rechts heb ik ze meteen uitgeprobeerd. Volgens mij kan je er hele leuke dingen mee doen. Enige nadeel, ze ruiken wel heel chemisch haha.)

Gelukkig ben ik er achter gekomen hoe ik instagram foto’s op wordpress kan krijgen, zo werkt het wel fijn! Ik heb ook een about me pagina gemaakt en daar onder een facts pagina (die overigens niet heel bijzonder is). Proberen de overige dingen die ik er eerder op had er ook weer op te zetten!