Eternal Future

Monthly Archive: November 2012

De regelmaat is nog niet gevonden

Ik had me voorgenomen om iedere week te bloggen of in ieder geval dat te proberen. Ik wil weer leven hierin wekken. Ik wil ook echt weer bloggen, maar het schiet steeds uit m’n gedachten. Nu ben ik vanaf zaterdagavond ziek geweest. Had vandaag even een dagje vrij genomen om even echt uit te zieken. Ik voelde me sowieso beter al dan zondag, maar gisteren kreeg ik nogal een terugslag na twee vermoeiende stagedagen.

Al weer een tijdje ben ik bezig met stage. Ik begon dit jaar in 1/2B. Maar wat ik vanaf het begin af aan al wist was dat mijn mentor een buikoperatie moest krijgen. Hierdoor was het de vraag of ik wel in deze klas kon blijven. Uiteindelijk heeft de directie besloten dat ik naar een andere klas zou gaan. De invalster kwam net van de pabo af, dus dit was beter.

Gelukkig hoefde ik nier ver te verhuizen. Ik ging naar 1/2A, een klaslokaal ernaast. Dit was een week voor de herfstvakantie. An, mijn vorige mentor, was er die week nog, maar het had voor mik niet veel nut om nog een week langer daar te blijven. Ik moest eigenlijk helemaal opnieuw beginnen met wennen aan de klas, namen leren kennen etc. Logisch dan dat ik zo snel mogelijk naar de andere kant van de muur kon gaan.

Nu is het dus net Sinterklaas geweest en een grote happening bij de kleuters. Het was ook heel leuk om te zien. Alleen een beetje jammer dat ik semi ziek was. Ik had amper nog een stem over. Ik kon mijn stem niet meer verheffen om een kind aan te spreken die meer dan een meter van me vandaan stond. Op dat moment merk je gewoon hoe belangrijk je stem is in het onderwijs.

Goed, ik moet nu echt gaan proberen regelmaat te krijgen in het bloggen. Niet alleen in het bloggen eigenlijk, ook wat in mijn leven. Natuurlijk kan ik niet alles gaan plannen, dat is ook niet fijn. Ik ben daarentegen ook een flexibel persoon, daar ligt het niet aan. Maar voor mijn gevoel is alles zo chaotisch, terwijl ik niet zeker weet waardoor dat komt. Misschien dat ik zo even mijn kamer opruim en ga inplannen wanneer ik wat ga doen. Doordat ik ziek was heb ik ook weinig kunnen samenvatten, wat ik eigenlijk wel had moeten doen, anders is het op het einde weer zo veel werk. Maar goed, we zullen zien!

En zo gaat er weer een maand voorbij.

Weer een maand verder zonder iets hier te hebben gedaan. Het ergert mij wel dat ik het zo laat liggen. Ik wil hiermee verder. Ik wil weer ergens mijn gedachten kwijt kunnen. Ik moet gewoon voor mezelf een moment in de week nemen om te bloggen. Het plan om via mijn mobiel te bloggen ging ook niet door en dat was zeker niet mijn schuld. Mijn lieve galaxy s3 had al langer wat kuren. Het beeld viel vaak weg als ik hem wilde ontgrendelen. Ik heb hem voor de tweede keer weg moeten brengen, omdat ze iets met de software hadden gedaan, terwijl ik nog zo had gezegd, dat het niet aan de software kon liggen. Ik was al naar de smartphone crew geweest voor de software. Maar nu hebben ze als het goed is het moederbord vervangen dus hopelijk doet hij het weer. Ik kon hem vanaf vanmiddag ophalen, maar ik had van half 4 tot 6 college, dus ik werd net voor college begon gebeld. Hopelijk kan ik hem morgen na stage ophalen!

Verder heb ik het gewoon heel druk met school gehad. Tentamens gehad, projecten en dus heel veel geleerd. Zit nu nog steeds een beetje met stress, omdat ik morgen een middag moet draaien op m’n stage, maar vorige keer ging het helemaal niet goed! Al heb ik overigens wel een nieuwe klas, maar daar heb ik het nog wel over! Voor nu even relaxen!

Foto: weheartit.com