Eternal Future

Monthly Archive: August 2013

Van zingen in het zand naar zingen in modder.

Vorig weekend was het zover. Ik ging met drie vriendinnen en één vriend naar Almere toe voor Strandfestival Zand. We hadden gezorgd dat we daar op de camping konden slapen en dus al de avond ervoor naartoe konden gaan. De avond ervoor was namelijk ook meteen een kampvuurconcert voor degene die er zouden kamperen. Eenmaal aangekomen konden we Glennis Grace in de verte horen zingen, maar wij moesten eerst onze luchtbedden oppompen. We kregen tenten aangewezen en wat zagen ze er leuk uit. Klein maar leuk. Ik lag samen met een vriendin in een tent. Ik had nog nooit eerder in een tent gelegen. En voor herhaling vind ik het zeker niet vatbaar. Ik lag met mijn hoofd tegen de ene kant van de tent aan en met mijn voeten tegen de andere kant. Maar gelukkig was het nog niet zover. Eerst naar het kampvuurconcert!

Als eerste zagen we nog een stukje van Miss Montreal en daarna nog Nielson. Een grote fan ben ik niet, maar met vrienden wordt het sowieso gezellig. Toen konden we lekker gaan slapen. Voor mij was dat zo’n 10 minuten. Ik vond het vreselijk. De mensen achter ons waren precies degene die als laatste gingen slapen en ‘s ochtends vroeg hoorde ik mensen om de tent heenlopen. Nee, slapen zat er niet in. Douchen ook niet, want er stond een enorme rij voor de douches. Een dagje douchen uitstellen klonk daarom voor een keer niet zo vervelend. Toen we uiteindelijk het terrein op mochten hadden we een mooi plaatsje vooraan en konden we het allemaal goed zien. Vorig jaar waren we ook geweest en toen had ik Blof eigenlijk wel op het podium gemist. Sinds vorig jaar ben ik spontaan fan geworden van Blof. Ik stond er nooit erg bij stil, maar ik ging er uiteindelijk steeds meer naar luisteren en nu luister ik er nog steeds heel graag naar. Voordat Blog optrad, was Racoon er. Ik heb nooit erg stilgestaan bij de muziek van Racoon, maar dat was eigenlijk ook best leuk. En de zanger vonden we nog grappig ook! Tijdens Racoon begon het te regenen en tijdens Blof werd het steeds erger. Zand werd modder en mijn strandlaken was niet langer meer wit.

Dat hield de pret echter niet tegen. Ik was zo enthousiast bij Blof dat mijn stem de dag erna nog steeds pijn deed. Ze zongen alle liedjes die ik graag wilde horen. We zongen op een gegeven moment ‘Het regent zachter dat ik hebben kan.’ De weergoden konden daar niet echt om lachen en lieten het nog harder regenen. Alleen de echte bikkels bleven toen nog over. Mij maakte het niet uit, ik zong gezellig verder met mijn vrienden. De rest van de optredens waren ook allemaal hartstikke leuk.

Uiteindelijk zaten we te twijfelen wat we zouden doen. Het begon ‘s avonds weer te regenen en we moesten eigenlijk nog een nacht in een tent liggen. We lagen met onze tenten vlakbij het water en we wilden eigenlijk niet ‘s nachts wegdrijven in het IJsselmeer als we in onze tenten lagen. Uiteindelijk hadden we besloten om gewoon naar huis te gaan en stiekem was iedereen daar wel blij mee. Nee, de vrienden waarmee ik ging zijn niet mensen die graag in de natuur leven. Ik ook niet, dus ik kan het daar goed mee met ze vinden. Mijn broertje had ‘s nachts de sleutel buiten gelegd zodat ik de deur open kon doen terwijl mijn ouders al op bed lagen en van niets wisten. Gelukkig was mijn moeder net naar de badkamer gegaan toen ik thuis kwam dus die wist ook toen dat ik weer thuis was. Ik zag het al gebeuren dat ze de volgende ochtend zich een hoedje zouden schrikken.

Ik kon heerlijk thuis douchen na een hele gezellige en leuke dag en ben daarna ook tevreden in slaap gevallen!

Een nieuw begin.

Al eerder is dit gezegd, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ik wil een nieuwe start maken met mijn blog. Het gaat me niet zozeer om bezoekers (al zou het een leuke bijkomstigheid zijn), want die zijn er natuurlijk nu helemaal niet meer. Het is bijna al weer een jaar geleden dat ik iets schreef. Eigenlijk moet ik hier wat meer tijd aan besteden. Ik mis het schrijven. Het is beter voor mezelf als ik dingen van me af kan schrijven. Natuurlijk kan ik niet meer zoveel vertellen als vroeger. Dan bedoel ik voornamelijk mijn liefdesleven mee. Vroeger waren het alleen maar liefdes die maar van één kant kwamen, namelijk mijn kant. De afkortingen van de namen zorgde ervoor dat de privacy redelijk goed bewaard bleef en heel diepgaand was het niet. Over hun privéleven wist ik gewoonweg heel weinig. Maar nu ik alweer 31 maanden samen met mijn vriend ben, ken ik hem natuurlijk heel goed en gebeurt er veel meer dan dat er vroeger in mijn liefdesleven afspeelde. Voornamelijk heel veel leuke dingen natuurlijk, maar ieder stel heeft wel eens wat probleempjes. Uit respect voor mijn vriend zal ik dit dan ook niet van me af gaan proberen te schrijven hier.

Maar wat ga ik dan wel schrijven? Overige dingen die mij dwars kunnen zitten, dat zijn perfecte onderwerpen om over te schrijven voor mij. Daarnaast gebeurt er nu zoveel meer op school dan vroeger. Inmiddels ga ik naar mijn derde jaar op de universiteit en hogeschool toe. Voor mijn stage moet ik ook een stageblog bijhouden. Mijn stageblog kan ik ook (stukjes van) gebruiken om hier te plaatsen. Daarnaast wil ik misschien wel eens dingen neerzetten die mij bezig houden. Niet dat mijn leven zo ingewikkeld in elkaar zit, in mijn vakantie kijk ik voornamelijk veel tv, anime en knutsel ik wat als ik thuis ben. Maar toch wil ik daar ook eens gebruik van maken om over te schrijven.

Om weer een nieuwe start te maken, heb ik een nieuw thema gedownload en geïnstalleerd. Even een nieuwe look, kijken of ik wat oude pagina’s weer erop kan zetten. Verder kijk ik wel waar dit me heen brengt. Ik probeer te streven naar minimaal 1 keer per week schrijven. Het enige wat het niet moet worden is een verplichting. Maar het schrijven moet er weer een beetje inkomen. Ik heb het al zo lang niet gedaan dat ik het ook steeds weer vergeet. In ieder geval probeer ik er met veel goede moed er weer in te gaan!

large

Foto: weheartit.com