Eternal Future

Monthly Archive: September 2013

Koopwoede

Baanloos of niet, ik ben een meisje dat graag winkelt. En wat is er nou makkelijker dan online winkelen? Ondanks dat het makkelijk is, moet ik eerlijk toegeven dat ik vaker naar de winkel ga. Kleding koop ik normaal gesproken nooit via internet, omdat ik eigenlijk echt dingen eerst moet passen voordat ik iets koop. Vandaag heb ik daar een uitzondering voor gemaakt. Voor die nog geen vier euro wilde ik het wel proberen. Op ebay zijn het wel vaak Aziatische maatjes en vaak zal ik daar ook echt niet inpassen. Maar deze keer heb ik gewoon de grootste maat gekozen en als het niet past, wie weet ga ik dan wel creatief zijn met knippen (en plakken?). Daarnaast is het een Totoro shirt dat ik echt niet kon laten liggen. Hij is zo schattig en ik ben een enorme fan van Totoro!

totoroshirt

Daarnaast kon ik het ook niet laten om een nieuwe etui te komen. Deze was nog geen €1,50 en mijn oude etui heb ik ondertussen 4 jaar en dat is ook wel te zien. De schattigheid straalde van deze panda etui af dus ik dacht, waarom niet!

pandaetui

Naast deze items heb ik wel eerder spullen op ebay gekocht. Die zullen vast ooit wel eens aan bod komen. Voor nu kan ik in ieder geval niet wachten tot ze binnen zijn!

Foto’s: ebay

Tekenen op verschillende manieren

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.  Of ik er goed in ben is een ander verhaal , want helaas ben ik er niet zo goed in. Toch doe ik het gewoon leuk voor mezelf. Deze keer had ik een animefigure die ik heb nagetekend. Namelijk die van Ika Musume. Letterlijke vertaling: Inktvis Meisje. Zo heet het meisje uit Shinryaku! Ika Musume (Invade! Squid Girl in het Engels). Het meisje wordt letterlijk Ika Musume genoemd en komt uit de zee. Ze heeft tentakels als haren.

Ik vind deze figure zo schattig dat ik haar op Tsunacon heb gekocht. Nu heb ik haar dus nagetekend en op verschillende manieren ingekleurd. Met copics, kleurpotloden en een soort stiften uit Duitsland. Copics vind ik altijd super mooi eruit zien, al kan ik er nog niet zo heel goed mee werken. Die versie is dan ook mn favoriet. Kleurpotloden zien er ook redelijk uit, al zie je daar sneller strepen. Bij de stiften viel het gezicht een beetje donker uit wat jammer is. Uiteindelijk vind ik het zo wel leuk om te testen! Misschien doe ik dat wel wat vaker.

image

Vacature hier, vacature daar

Al een jaar lang ben ik baanloos. Daarvoor gaf ik bijles op een middelbare school dat via een bedrijf was geregeld. Mijn contract was afgelopen, wat ik niet doorhad, en ik kreeg geen nieuwe bijlessen aangeboden. Het duurde ook een tijdje voordat ik dus een mail stuurde of er nog bijlessen waren. Ze boden me een nieuw contract aan (die ik niet ondertekend heb, ik werkte toch niet) en zouden me het laten weten als ze een nieuwe bijles voor me hadden. Maanden weer niets gehoord, dus maar nog en keer gemaild. Uiteindelijk hadden ze voornamelijk veel bovenbouwers en er was iemand die hulp nodig had met natuurkunde. In de bovenbouw was ik zelf slecht in natuurkunde dus ik dat had ik verteld. De reactie daarop was: ‘Maar je hebt er toch eindexamen in gedaan?’ In mijn optiek staan eindexamen en er goed genoeg in zijn om bijles te geven niet aan elkaar gelijk. Daarna heb ik niets meer gehoord dus ben ik zelf maar weer opzoek gegaan.

Ik kijk voornamelijk maar op internet en let een beetje op of er bij winkels nog een briefje met ‘mensen gezocht’ hangt. Wat ik wel vreselijk vind is om je motivatie in te vullen. Werken voor het geld klinkt niet als een goede motivatie, al is het wel de waarheid.

Nou scheelt het dat ik het geld niet zodanig nodig heb dat ik verplicht moet gaan werken. Mijn ouders betalen gelukkig veel voor school en voor overige dingen en ik mag mijn studiefinanciering houden dus ik heb wel een soort van inkomsten. Maar toch zou een bijbaantje fijn zijn. Doordat ik het niet enorm nodig heb ben ik wel wat kieskeuriger. Ik wil niet in de horeca werken, want ik laat alles om me heen vallen en dan moet je tot ‘s avonds laat werken (lees: ik heb minimaal 8 uur slaap nodig). Daarnaast vind ik in supermarkten werken ook niet geweldig, dus liever begin ik daar niet weer aan. Ik ben geen ochtendmens dus kranten gaat hem ook niet worden.

Maar waar heb ik dan wel al gesolliciteerd?

– Action (2 functies)
– Kruidvat
– Wibra
– Albert Heijn (toch maar geprobeerd)
– Dolcis
– Blokker

De Blokker heb ik vandaag pas bij gesolliciteerd dus dat is nog even afwachten. (Notitie: dit heb ik al meer dan een week geleden geschreven, maar hij stond nog op concept. Inmiddels ben ik, wat een verrassing, afgewezen.) Voor de rest ben ik afgewezen, waarschijnlijk vanwege mijn leeftijd of omdat ze een (v)mbo-er zoeken en dat ben ik dus niet. Bij de Wibra was ik gebeld om op gesprek te komen. Maar dat viel tegelijk met een tentamen voor mijn propedeuse dus kon ik niet. Het ironische is dat ik achteraf wel kon, want het tentamen ging niet door vanwege een (valse) bommelding. Ze zouden me terugbellen, maar na een week niets te hebben gehoord belde ik om vervolgens te horen dat ze tijdens de gesprekken meteen mensen hadden aangenomen. Nu wacht ik maar op de Blokker, al zie ik het vanwege mijn leeftijd oom minder hoopvol in. Niet om dramatisch te doen, maar ik word oud.

job-applications-are-stupid

Foto: google.com

‘Dit moet nu ophouden!’

‘Dit moet nu ophouden!’ Het zal maar tijdens je college geroepen worden. In eerste instantie dacht ik dat iemand een grapje maakte, maar nee het was iemand van het personeel. Van te voren was er al duidelijk gemaakt dat de zaal te klein was. Er zouden dus mensen op de trappen moeten zitten. Ik ben expres al iets eerder van huis weg gegaan zodat ik gewoon kon zitten. Het eerste kwartier was er niets aan de hand tot er geroepen werd. Het college moest stoppen, we mochten niet meer doorgaan. Het was namelijk niet brandveilig. Om half 1 was er een zaal beschikbaar waar we in zouden passen. Uiteindelijk is de keuze gemaakt dat er mensen weg zouden gaan en dan half 1 het college zouden volgen en de rest zou op dat moment gewoon het college volgen. Ik had geen behoefte, maar dan ook totaal geen behoefte, om een uur te moeten wachten tot ik weer het college zou kunnen volgen. Daarom ben ik gewoon blijven zitten. Uiteindelijk was het bijna allemaal herhaling van vorig jaar dus heel interessant was het ook weer niet.

Op deze manier hebben we wel weer iets nieuws meegemaakt. Al slaat het natuurlijk nergens op. Ze wisten van te voren dat het niet zou passen. Er was juist tegen ons verteld dat er mensen op de trap moesten zitten en dan krijgen we dit. Natuurlijk logisch vanwege de brandveiligheid, maar dit hadden ze dan nooit mogen inroosteren. Zalen tekort of niet, dit kunnen ze toch eigenlijk niet maken!

Een waardeloze start.

Ook ik moest gisteren weer naar school toe. Vakantie is weer ten einde, al had ik best nog wel 2 weken langer vakantie kunnen doorbrengen. Helaas mocht dat niet zo zijn dus had ik gisteren van 3 tot 5 tutoraat. Alleen de start van mijn schooljaar was niet zo als ik had gehoopt. Ik dacht lekker op tijd weg te gaan zodat ik me niet hoefde te haasten, rustig naar het station kon fietsen en nadat ik de trein had genomen ook weer rustig naar de universiteit kon lopen. Dit was dus niet helemaal het geval. Het is echt super dom wat er is gebeurd. Ik voerde de tijd in op 9292 en dacht ddat ik 2 uur van huis weg moest. Ik had niet door dat ik de aankomsttijd een uur te laat had ingevuld. Om 2 uur vertrekken kan dus al helemaal nooit, want ik moet anderhalf uur reizen.

Ik kwam er ook pas achter tot mijn moeder vroeg of ik niet al weg had moeten zijn. Ja, ik had dus allang weg moeten zijn. Maar dan ook echt al een uur eerder. Gelukkig bracht mijn moeder me naar het station waaroor ik maar een paar minuten te laat was. Alsnog is het dan stressen en de neiging om mezelf voor mijn kop te slaan. Hoe kan ik zo hersenloos bezig zijn geweest? Alsof het niet erg genoeg al is, dit is de tweede keer dat dit me overkomen is. Het erge is dat de eerste keer voor een tentamen was. Stress x100. Gelukkig had mijn vader me toen gebracht en was ik er nog op tijd.

Tutoraat zelf was niet heel boeiend. Kennismakeingspel is wel grappig. Mijn studiebegeleider van de hogeschool is pas 27 en zelf vind ik een jonger persoon eigenlijk wel prettig. Mijn stagementor van mijn eerste jaar was 9 jaar ouder dan ik en ik zat goed op één lijn met haar. Mijn studiebegeleider van de universiteit is Zweeds. Ik ben benieuwd hoe dat gaat met nakijken met mijn universitaire stageopdrachten. Ze zei zelf dat ze moeite heeft met werkwoorden dus ik vraag me af in hoeverre ze op correcte spelling gaat letten. Verder helemaal niet vervelend bedoeld, ze leek me erg aardig. Verder hebben we allemaal informatie gekregen natuurlijk en nog een documentaire gekeken die ik niet heel boeiend vond. Kon ook niet helemaal mijn aandacht erbij houden.

Naast het feit dat ik geen goede start had doordat ik te laat begon was er nog iets. Ik merk nu al dat ik die mensen totaal niet heb gemist. Vreselijk vond ik het eigenlijk, want ondertussen hoor je allemaal verhalen dat klasgenoten in de vakantie hebben afgesproken. Dat heb ik helemaal niet. Ik heb geen vrienden op school, alleen maar klasgenoten. Soms denk ik, kan ik beter niet meer een einzelganger worden op school? Misschien doet het me dan minder als ik hoor dat andere mensen het zo geellig met elkaar hebben op school. Uiteindelijk stoor ik me er toch wel aan, want dat wil ik ook hebben. Al praten ze soms gewoon door me heen en heb ik het gevoel dat er niet naar me wordt geluisterd, toch wil ik ook gewoon het gezellig hebben op school. Ik kijk er nu alweer tegen op dat we projecten in groepjes moeten doen dus ik moet maar kijken in welk groepje ik dit keer beland.

Al met al, ik ben blij dat ik vandaag een vrije dag heb en er even niet aan hoef te denken.

school

Foto: weheartit.com