Eternal Future

Monthly Archive: July 2014

Vakantie – dag 2

Zondag 13 juli 2014
Om 9.45 werd ik vanochtend als eerste wakker. Ik ging even rustig opstarten en pakte mijn boek erbij: the fault in our stars. Ooit in de trein had ik een gesprek met een meisje over boeken, omdat ik de hunger games aan het lezen was. Ze raadde me toen dit boek aan en nu kwam ik er eindelijk aan toe om het boek te lezen. Tot nu toe vind ik het al een geweldig boek en zelfs in het Engels leest het makkelijk weg. Goede aanrader dus!
Toen D. wakker was gingen we ontbijten en besloten we om naar Durbuy te gaan. Helaas kapte de tv er toen spontaan mee toen we naar het nieuws keken. Het thuisfront gebeld, maar de conclusie was dat we hem maar even op eerste installatie moesten laten staan zodat hij het hopelijk vanzelf weer deed.
Vanaf de parkeerplaats liepen we het plaatsje in. We liepen al ver langs de bushalte, maar de buschauffeur seinde of we mee wilden. Hartstikke aardig, dat maak ik nooit in Nederland mee! In Durbuy liepen we van een trapje af. Nouja, dat deed D. Ik gleed er namelijk af. Ik was weer eens gevallen waardoor ik last van mijn rug heb. Alsnog liepen we door en bekeken we verschillende plekken. Natuurlijk moesten we ook een crêpe met nutella eten (die erg lekker was!). Omdat de tv het niet deed vroegen we bij twee zaken of ze ‘s avonds voetbal lieten zien. We wilden wel de finale kunnen bekijken. Bij eentje spraken ze gelukkig Nederlands, maar ondanks de grote banner met voetbal hier kijken, was er geen voetbal. Bij de andere zaak spraken ze alleen Frans, maar we kwame. Er uiteindelijk wel uit. Ook toen we aan een man vroegen of we dinsdag konden kayakken (hij werkte bij dat bedrijf) sprak hij geen Engels of Nederlands. Uiteindelijk begrepen we het gelukkig wel.
Naasy het stadje zelf zinn we naar Topiaires geweest waar ze bukshouten in allerlei vormen hadden. Ondanks de regen die af en toe voorbij kwam zag dat er erg leuk uit!
Eenmaal terug probeerde ik de tv te fixen. Wachten hielp niet dus ging ik maar aan de schotel zitten. Dit keer met meer succes! Lekker thuis voetbal kijken dus. Was ook ve fijner voor mijn rug. Toen meteen maar eten gemaakt, namelijk kip madras. Ik had het nog nooit op, maar het smaakte goed!
‘s Avonds bij het lezen van de praktische voorwaarden van het vespa rijden wat we morgen zouden doen, kwamen we erachter dat één iemand 23 moet vanwege de verzekering. Allebei zijn we 21 dus dat is natuurlijk geen 23. Bij late annulatie zouden we 25 euro kwijt zijn plus een uur heen en een uur terug rijden. Stressgehalte was natuurlijk hoog, want we hadden er heel erg zin in. Morgen moet ik maar bellen, want we kwamen er ‘s avonds achter terwijl ze dicht waren. Voor het slapen voetbal gekeken, maar dat ging gepaard met stress. Ik wil dat soort dingen meteen afhandelen, want dan weet ik het meteen (+ ik haat bellen en ben dan van het bellen af). Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

Vakantie – dag 1

Zaterdag 12 juli 2014
Vandaag was het eindelijk zover. Om kwart voor acht ging de wekker zodat ik nog de laatstw dingen kon doen. Toen ik klaar was wilde ik nog even de krant lezen, ik had toch even helemaal niets te doen. Plotseling hoorde ik stemmen en zag ik mijn vriend en de vriend van D. voor het raam staan,nbsp; klaar om ons uit te zwaaien. Zo bijzonder is dat niet zou je denken,nbsp; maar mijn vriend is niet de beste met vroeg opstaan. Ik had daarom ook niet helemaal verwacht dat ik hem nog zou zien.
Vlak daarna kwam D. aan. Na gedag te hebben gezegd tegen onze vriendjes konden we vertrekken. Keihard meezingen in de auto waardoor we voor mijn gevoel niet veel later aankwamen in België.
Het huisje is van mijn ouders en normaal gesproken zorgen zij altijd dat het water en de elektriciteit het weer doet. Nu moest ik dat dus doen. Uiteindelijk had ik iemand die vast daar woont gevraagd om me te helpen. Hij herkende me niet maar mijn ouders en opa kent hij wel dus hij wist wel wie ik was. Toen alles het deed moest het huis spinvrij worden. D. is bang voor spinnen en ik niet dus ik heb tientallen spinnen te grazen genomen. Nadat alles was uitgepakt gingen we een rondje lopen door het dorp en vertelde ik allemaal verhalen over wat ik in België ooit met mijn familie had beleefd.
Eenmaal terug begonnen we aan onze gezamenlijke hobby: haken! D. was bezig met het maken van een kleed. Mijn dango wilde niet echt lukken dus begon in aan een uil. Voor het eten gingen we haken, maar natuurlijk ook erna. Er was gelukkig niet veel afwas, omdat we resten Chinees uit Nederland hadden meegenomen. Naast het haken heb ik een kaartspel gespeeld dat mijn oma me vroeger had geleerd. Helaas faalde ik hard en verloor ik steeds.
Als goede Nederlanders eindigden we de avond met voetbal. We hadden nog een restje Chinees dus daarmee zaten we nog op schoot voetbal te kijken om te zien dat Nederland derde plek zich had toegeëigend. Zo is de eerste dag vlot voorbij gegaan. Eindelijk kan ik heerlijk mijn rust pakken zodat ik een echt vakantiegevoel krijg!

We gaan heen en weer.

Afgelopen week was ik op vakantie met mijn beste vriendin D. Ik heb een soort dagboekje bijgehouden en dat wil ik dus ook graag delen. Dit heb ik op papier gedaan dus het enige wat ik hoef te doen is het over te typen en eventueel nog wat dingen toe te voegen. Zondag kwam ik terug alleen heb ik de tijd daarna volledig met mijn vriend besteed. Straks gaan we namelijk weer weg, want dan ga ik op vakantie met mijn ouders en mijn broertje.
Als het goed is heb ik internet daar dus dan probeer ik steeds een dag te posten en misschien ook wel van de vakantie met het gezin. We gaan namelijk twee weken weg, langer dus dan dat ik met D. weg was geweest. Vanzelf zullen er dus weer posts verschijnen, maar eerst moet ik zo de auto in. Eerst naar België om daar even te overnachten en dan gaan we door naar Italië. We gaan rond 6 uur weg dus dit logje loopt zo goed als ten einde.
Ik zeg: ‘Vakantie! ‘

Vakantie fibes

Vakantie vliegt voorbij, maar eigenlijk heb ik de afgelopen tijd nog geen vakantiegevoel gehad. Na mijn laatste toetsen had ik allemaal leuke dingen te doen. Zo gingen we 2 juli varen met een groepje en ‘s avonds ging ik mee uiteten, omdat de ouders van mijn vriend 10 jaar getrouwd waren. De dag erna gezellig gesport met een vriendin bij basic fit. Op 4 juli vierden mijn ouders dat ze 25 jaar getrouwd zijn met een etentje en vervolgens gingen mijn vriend en ik naar een verjaardag toe. Dat was niet de enige verjaardag die ik had, 5 juli had ik namelijk ook een verjaardag.

Natuurlijk is er ook een tijd om serieus te zijn en dat was zondag tijdens het werken. Het was niet zulk mooi weer dus ik hoefde pas om 19.00 te beginnen. Toch weer een paar uurtjes nog kunnen meepakken. Na het werke kon ik maandag even uitrusten en een serie via netflix kijken. Even heerlijk rustig aan doen. Dinsdag was een geweldig leuke dag, want ik ging met mijn vriend een dagje uit voor mijn verjaardag. Het was helemaal een verrassing, want hij vertelde pas toen we in de trein zaten wat we gingen doen. We gingen winkelen! Niet zo bijzonder zou je denken, maar ik had niet gedacht dat ik mijn vriend vrijwillig een kledingwinkel in zou kunnen krijgen. Hij heeft namelijk een hekel aan winkelen, maar voor mijn verjaardag wilde hij dat wel met mij doen. Hij heeft niet geklaagd en vond het zelfs leuk om mij zo door kleding heen zien rond te snuffelen terwijl ik er (natuurlijk) heel blij uit zag. Ondanks dat het zo hard regende gingen we nog even langs de politieke bezichtigingen. Mijn vriend was mijn persoonlijke gids, want hij vertelde allemaal verschillende dingen. Leuk, zo’n geschiedenisleraar in spe! We hebben daar nog geluncht en gedineerd. Ook zijn we een Engelse pub ingegaan, omdat ze daar 200+ soorten bier hadden. Niets voor mij, maar dat vind mijn vriend wel leuk en ik vind het gezellig om daar even met hem rustig te kunnen zitten. Om de dag af te sluiten hebben we bij hem thuis nog voetbal en de film Battle Royale gekeken. Hartstikke leuke film, vooral als je van de Hunger Games houdt!

Woensdag ging ik weer sporten, maar toen kwam ook de hele vakantiebespreking erachter aan. Ik ga namelijk morgen met mijn beste vriendin op vakantie! Ik ben nog nooit eerder met iemand alleen met z’n tweeën  op vakantie gegaan dus ik ben benieuwd. We gaan eerst naar het huisje van mijn ouders in België en vervolgens naar Amiens in Frankrijk. We gaan onder andere Vespa rijden, kajakken en een kathedraal bezoeken. Sinds dat moment begon mijn vakantiegevoel te ontstaan.

Gisteren ging ik met de vrouwelijke kant van de familie van mijn vriend naar een high tea. Hartstikke leuk natuurlijk! ‘s Avonds gaf ik nog een feestje, omdat ik dat na mijn verjaardag nog niet echt kon doen. Ik wilde het klein houden, maar het werd wel erg klein. Twee vrienden konden niet vanwege de vakantie dus de harde kern bleef over! Mijn vriend, mijn beste vriendin en haarn vriend (de beste vriend van mijn vriend, volg je het nog?). Hartstikke gezellig was dat. En tot slot vandaag nog boodschappen gedaan en ingepakt voor morgen.

Nu ga ik zo maar eens mijn rust pakken, want we gaan al om 9 uur weg. Volgende week zondag komen we terug. Ik ben benieuwd. Maar vooral… heb ik er zin in!

vacation

Foto: weheartit.com

Time to celebrate!

Er zijn dingen goed gegaan, er zijn dingen fout gegaan. Maar het belangrijkste is dat de goede dingen geweldig zijn!

Gisteren ging ik langs een school voor een sollicitatiegesprek voor een LIO plek. Hartstikke zenuwachtig. Was achteraf helemaal nergens voor nodig! De juf deed alsof ik al was aangenomen. Als eerste vroeg ze wat precies de bedoeling was van volgend jaar voor mij en daarna ging ze allemaal dingen vertellen. Ze vroeg zelfs of ik mee kon helpen met verhuizen (de school wordt namelijk volgend jaar verbouwd, dus ze moeten naar een noodlocatie toe). Het is dat de printer het niet deed, anders had ik meteen het stagecontract kunnen laten ondertekenen. Niet heel erg, de volgende dag kon ik ook langs komen.

Vandaag had ik eerst een klinisch assessment. Ik had een groepsplan gemaakt en daar werden vragen vandaag over gesteld. Had hier helemaal geen zin in, was wel even toe aan vakantie. Het mooie was dat ze al 20 minuten uitliepen dus we begonnen veel te laat. Mijn plannen werden daardoor een beetje in de war gegooid. Uiteindelijk het gesprek gehad en het viel wel mee, maar ik wist niet of ik het nou voldoende had gemaakt. Daarna ben ik weer naar mijn LIO stageschool gegaan. Contract laten ondertekenen. Ging allemaal vlot dus ik dacht: ‘Laat ik maar meteen naar de hogeschool gaan om hem bij het stagebureau in te leveren.’ Het stagebureau was namelijk tot half 5 open. Daarna gingen ze weer om 6 uur open en als ik meteen ging dan kon ik er om kwart over 4 zijn. Ik zoek mijn route op 9292 op en stap gezellig de bus in. Na een lange tijd vond ik het vreemd dat ik nog niet bij het station was aangekomen. Heel vreemd was het niet, want ik had de bus de verkeerde kant op. Eruit gestapt en de bus de andere kant op genomen. Ik was eerst van plan om naar de winkels tussendoor te gaan, maar door mijn gewijzigde plannen wilde ik eerst naar de hogeschool. Nu redde ik het niet meer, omdat ik de verkeerde kant op was gegaan. Uiteindelijk dus toch naar de winkels gegaan en daar een cadeau voor mijn beste vriendin gekocht en een nieuwe agenda voor volgend jaar.

Nu komt het meest vreselijke van de dag. Ik ging door mijn hurken om even naar de onderste agenda’s te kijken. Ik was al eerder die dag door mijn hurken gegaan, maar toen was er niets aan de hand. Echter, deze keer scheurde spontaan de broek aan de binnenkant van mijn been. Helemaal niet op een naad of zoiets. Nee, gewoon random midden in mijn broek. Aan het einde van de dag is dus ook de helft van mijn broekspijp opengescheurd. Het erge is dat ik deze broek maar 5/6 keer heb gedragen. Heb hem namelijk iets meer dan een maand geleden gekocht. Ik ga die broek maar eens terugnemen naar de winkel, want dit zag er echt gewoon niet uit.

Volgend probleem van de dag: de trein had 20 minuten vertraging. Nu maakte het niet veel uit, want het stagebureau ging pas weer om 18.00 open en zo kwam ik precies om 18.00 bij het stagebureau. Maar hier is het laatste probleem: er was niemand. Helemaal donker daar. Na een kwartier wachten ben ik naar een docentenkamer gelopen en gevraagd of iemand wist of ze nog terug zouden komen. Uiteindelijk heeft iemand de deur open gedaan zodat ik het stagecontract op het bureau kon leggen. Dit was niet iets wat ik in een postvak wilde gooien. Eindelijk kon ik naar huis (in mijn kapotte broek). Had overigens wel mijn jasje om mijn middel geknoopt om alles een beetje bedekt te houden.

Maar uiteindelijk sloot de dag af met goed nieuws. Ik had een zes voor mijn klinisch assessment van vandaag! Dat betekent dat er nog moet worden gekeken naar drie verslagen of dat voldoende is en dan heb ik alles dit jaar gehaald! Die drie verslagen kunnen alleen voldoende/onvoldoende zijn dus dat moet vast wel goed komen. Anders moet ik het even aanpassen, maar dat is niet het ergste. Het geweldige is dat ik alles dan in één keer dit jaar heb gehaald! Heb geen enkele herkansing gehad! Plus het feit dat ik een LIO plek heb is toch wel reden voor een feestje. Time to celebrate! Hallo vakantie!

partyFoto: weheartit.com