Eternal Future

Monthly Archive: August 2014

Nog even en dan…

… ga ik voor het eerst naar Abunai! Ik ga op zaterdag met een vriendin die ik via werk heb leren kennen. Ik werk nu niet meer met haar, omdat het filiaal doorverkocht is en zij daar wel werkt en ik naar een ander filiaal ben gegaan. Ik vond het altijd een beetje ver weg om naar te gaan met de trein (+ dat kost geld). Maar haar ouders zouden haar brengen met de auto en ze vroeg of ik mee wilde gaan. Hartstikke leuk natuurlijk. Voor Abunai heb ik nieuwe cosplay besteld, maar daar vertel ik een andere keer over. Morgenochtend begin ik met werken van 9.00 tot 16.00. Vervolgens ga ik naar huis om spullen in te pakken en te eten. Om 19.00 komt S. me ophalen met haar vader en dan gaan we bij haar een filmpje kijken en slapen. Zaterdagochtend dus gezellig ons voorbereiden en dan gaan we ernaar toe. Ik heb er echt heel veel zin in! Dus de volgende post zal waarschijnlijk gaan over mijn Abunai ervaring!

Water

Je hebt vast vaker gehoord dat je 2 liter water op een dag moet drinken. Meestal let ik er niet op en daardoor drink ik vaak te weinig. Zaterdag tijdens het stappen was het hartstikke druk in Breda. Ik kreeg het binnen heel benauwd. Het leek wel alsof mijn keel dichtgeknepen zat. Ik ben toen naar buiten gegaan en heb daar wat gedronken. Toen ging het meteen een stuk beter. Ik had die dag gewoon veel te weinig gedronken.

features-drinkWat te doen nu? Ik heb nu een app gedownload die me motiveert om genoeg te drinken. Iedere keer als ik drink dan moet ik een plantje water geven op de app. De app berekent aan de hand van je gewicht en of je veel of weinig beweegt hoeveel je moet drinken. Als je genoeg water iedere dag drinkt (en dus je plant genoeg water geeft) dan groeit je plant. Als hij volgroeid is kan je een nieuwe aanmaken en je hebt ook meerdere keuzes qua plantjes. Als je niet genoeg drinkt, dan gaat hij dood. Dat is natuurlijk niet wat ik wil dus ik probeer iedere dag te drinken. Cheaten is ook een optie, maar dat is toch helemaal niet leuk dus ik probeer het eerlijk te houden. Inmiddels is mijn plantje al zo groot en ik ben heel benieuwd wat hij hierna gaat worden! Stiekem ben ik ook wel benieuwd naar de andere plantjes die ik heb gedownload. Dus ik blijf wel voorlopig goed drinken!

Sjouwen, schoonmaken en uitpakken.

Nee, ik ga niet op kamers. Nee, ik ga niet samenwonen. Nee, ik ga echt niet verhuizen. Maar mijn stageschool is wel verhuisd! Deze week gingen ze de klas inrichten en mijn mentor vroeg of ik daar bij wilde zijn. Schoonmaken is natuurlijk niet extreem leuk, maar ik wilde graag komen. Zo weet ik meteen waar alles een beetje staat en weet ik van te voren welk gebouw ik moet hebben. Toen ik weg ging van huis wilde ik onderweg nog even checken of mijn ov wel in mijn portemonnee zat. Zaterdag was ik namelijk in Breda wezen stappen met vrienden en zat mijn ov in een andere portemonnee. Wat bleek, heel mijn portemonnee zat niet in mijn tas. Gelukkig was ik niet ver weg nog van huis dus ik scheurde terug. Ik had mijn tas op een stoel gezet en de rits van een zijvakje stond nog open. Hij stond dus een beetje schuin waardoor mijn portemonnee eruit was gevallen. Snel portemonnee dus gepakt en hard wezen fietsen naar het station. Gelukkig was ik gewoon op tijd nog bij de trein. Op Rotterdam Centraal moest ik 9 minuten op de metro wachten dus keek ik even bij de Hunkemoller, omdat ze daar uitverkoop hadden. Ik had een hele fijne bikini eerder gekocht, maar vond dezelfde in een andere kleur ook wel heel leuk. De bovenkant alleen al kostte €30,- dus om er twee te kopen vond ik een beetje teveel van het goede. Maar wat was er dus aan de hand, op Rotterdam Centraal hadden ze die bikini en ook nog eens in mijn maat! Hij was afgeprijsd naar €9,- dus ik heb hem gepakt en meteen naar de kassa gebracht. Ik was dus toen al heel content en ging verder met de metro.

Toen ik was aangekomen, was de straat gelukkig makkelijk te vinden. Het enige probleem was dat ik niet wist welke deur ik moest hebben. Ik belde mijn mentor en zij kwam naar buiten lopen. Ik heb me aan mensen voorgesteld en toen ging ik samen met mijn mentor en haar duo-partner van alles verschuiven, schoonmaken en uitpakken. Mijn mentor en haar duo-partner waren heel blij dat ik er was en ik vond het ook gezellig om mee te helpen. Ik heb zelf een kast met schuifdeuren gerepareerd die niet meer helemaal fijn open ging. Ze waren daar heel blij mee, dus ik heb wel een goede indruk achter gelaten! Op de terugweg ging ik langs de hogeschool om even mijn stagecontract op te halen. Die moet ik namelijk weer aan mijn stageschool geven, dus dat zal ik maandag doen als ik ga beginnen. Ben echt heel benieuwd hoe het gaat worden! Heb er in ieder geval zin in!10629844_722880391115958_2587758409691811178_n

‘s Avonds ging ik naar mijn vriend toe. Ik had niet veel zin om te fietsen, omdat het regende. Natuurlijk toch gewoon gegaan en ik fietste de wijk uit en zag wat onder mijn fiets voorbij flitsen. Ik stopte en wat was het: een briefje van vijf euro. Ik ben dus weer €5,- rijker (en iemand €5,- armer, aldus mijn vader en broertje). Zag niemand er omheen die het verloren zou kunnen hebben dus ik nam hem mee. Kan ik mooi weer gebruiken!

Shake it off!

Stiekem (okee, niet heel stiekem) ben ik een enorme fan van Taylor Swift. Ik zou ook graag ooit nog eens naar haar concert gaan. Helaas is dat me nog niet gelukt, maar tot dan moet ik het doen met keihard meezingen thuis via mijn computer of onderweg met mijn iPod. Nu ben ik altijd blij om een nieuw nummer van Taylor te horen en toevallig kwam er deze week een nieuwe uit: Shake It Off! Ik moest eerst even wennen, omdat het meer een popnummer is, maar nu ben ik er helemaal verslaafd aan geraakt. Ik zet hem met alle liefde op replay en zing er ook graag bij mee. Voor mijn eigen plezier (en een beetje voor degene die dit toevallig leest): luister en word vrolijk!

Vakantie – dag 8

Zaterdag 19 juli 2014
Heerlijk lang kunnen uitslapen en daarna alvast wat opgeruimd en naar de auto gebracht. Meteen daarna hebben we een laatste ronde door de stad heengelopen. Toen zijn we nog maar even teruggegaan om te lezen. Om 6 uur wilden we in de stad ergens gaan eten, omdat het onze laatste avond hier was. Helaas eten ze hier wat later waardoor de meeste restaurantjes nog dicht waren. Daarom gingen we een oriënterend rondje maken zodat we wisten wat we waar konden eten en waar we uiteindelijk wilden eten. Wij houden beiden van pasta en ik hou zelf ook van pizza dus maakten we later de conclusie dat we bij een Italiaan konden eten. Bij andere tentjes zagen we niet echt iets bijzonders voor ons allebei. We vonden een Italiaans restaurant waar ik pizza heb gegeten en D. pasta. Was erg lekker. Toen we klaar waren gingen we teruglopen, omdat het begon te regenen. Ook kwam er onweer en ik ben als de dood voor onweer. Ik had vroeger een nachtmerrie dat ons huisje in Belgie in brand stond doordat onweer was ingeslagen. Het huisje is namelijk groot deel van hout en sindsdien ben ik bang. Ik heb even op bed gelegen tot het onweer voorbij was. Vervolgens heb ik mijn tas georganiseerd en gingen we weer wat drinken.

Toen we net zaten begon het weer keihard te regenen. De ober had net onze drankjes gehaald, maar moest nog een paadje oversteken waar niets boven hing. Wij zaten onder een parasol en bij de bar hing nog een luifel waar hij onder stond. Hij keek heel zielig naar ons wat er grappig uit zag. Gelukkig voor hem was er iemand met een paraplu die hem naar de overkant leidde. Dit was wel de enige keer dat iemand dat deed dus moest hij alsnog heel de tijd door de regen heen. Ik nam later nog thee, maar die smaakte heel vies. Leek net of er nog afwasmiddel nog op het glas zat. Heb er veel suiker ingestopt. Dat hielp, maar helaas was het probleem daardoor niet voorbij. Was toen ook heel blij dat de thee op was. Tot slot gingen we binnen nog even dansen, maar er was een jongen (die volgens mij iets teveel op had) die steeds tegen ons aan stond te dansen. Uiteindelijk zijn we hem maar gevlucht naar de wc. Toen we terug van de wc kwamen zei een andere jongen in het Frans dat we mooie ogen hadden dus dat was voor ons weer mooi meegenomen. En zo kwam er een einde aan onze laatste avond in Amiens. Ik heb me prima weer vermaakt!